Wist je dat Tony Stark in 'Iron Man 3' op het einde nep is?

Wist je dat Tony Stark in 'Iron Man 3' op het einde nep is?

Een nieuw gaaf feitje over de film!

Marvel Studios heeft een nieuw feitje onthuld over Iron Man 3. Vandaag blijkt namelijk dat acteur Robert Downey Jr. helemaal niet aanwezig was bij de opnames van zijn laatste solofilm als Iron Man.

Het is een verhaal dat bij lang niet iedereen bekend is. Downey bezeerde aan het eind van de film zijn enkel. De productie werd daarop zes weken lang stilgelegd, zodat hij kon herstellen. Maar toen Marvel erachter kwam dat de film dan niet op 3 mei uit zou kunnen komen zoals gepland was, besloot men tot een andere oplossing.

CGI Tony
Downey Jr. kon zelf niet ter plekke zijn en dus werd een andere oplossing gezocht. Weta Digital, het VFX-team dat verantwoordelijk was voor de film, nam scènes op met een body double. Vervolgens werd Downey Jr.'s gezicht en lichaam op dat van zijn double geplakt.

VFX-supervisor Chris Townsend vertelde aan IGN: "Het was heel belangrijk dat het allemaal zou werken, want we hadden de juiste achtergronden, data en informatie over de verlichting en lenzen nodig. De rest van de crew droeg daar echt actief aan bij. We konden RDJ als Tony Stark reconstrueren, dankzij de body double en de facial captures die we daarna maakte."



NieuwsFilm

meest populair