Dit zijn de populairste Marvel-films, -helden en -schurken

Dit zijn de populairste Marvel-films, -helden en -schurken

Wie zijn echt heel erg populair in het MCU?

De Infinity Saga mag dan wel voorbij zijn, het MCU is voorlopig niet klaar met zijn verhalen. De megafranchise gaat de komende jaren flink door. Niet alleen krijgen we films, ook komen er series op Disney+ te staan.

Soaphub bekeek op basis van de maandelijkse zoekdata op Google wie nou eigenlijk de meest populaire Marvel-held is. Daarvoor werd gekeken naar de MCU-films die op Disney+ staan, dus de twee films rond Spider-Man en de ene film rond de Hulk doen niet mee.

De populairste films en personages
De meest populaire film bleek Avengers: Endgame te zijn, met 2,8 miljoen zoekopdrachten, gevolgd door Iron Man (816.000) en Doctor Strange (561.000). Dat Doctor Strange een populair personage is, zien we ook gereflecteerd in zoekopdrachten rond helden.

Iron Man is de populairste, met 770.000 zoekopdrachten, gevolgd door Doctor Strange (445.000) en Vision (214.000). De populairste schurk heeft dan weer met een heel andere franchise te maken en is Loki (350.000). Hij wordt gevolgd door Hela (250.000) en opperschurk Thanos (200.000).

Opvallend is dat Captain America als held op de zevende plek staat, maar dat geen van zijn films in de top tien belandde.

NieuwsFilm

meest populair