Is dit de opvolger van de Infinity Stones in het Marvel Cinematic Universe?

Is dit de opvolger van de Infinity Stones in het Marvel Cinematic Universe?

De Serpent Crown kan een waardige opvolger zijn.

De Infinity Stones waren cruciaal in het MCU. Thanos zat erachteraan en de strijd tussen hem en de Avengers om het eigenaarschap over die zes stenen en zijn keuze om de helft van het universum uit te roeien was cruciaal.

Maar met Avengers: Endgame verdwenen de Infinity Stones uit het MCU. En dus moet er gezocht worden naar een nieuw artefact waar een schurk achter kan zitten. Althans, we nemen maar aan dat het die kant op zal gaan. De site Screen Rant speculeert nu welke kant het op kan gaan.

Serpent Crown
De site stelt dat de Serpent Crown misschien een opvolger kan worden. Dit artefact zit al in het MCU sinds de Silver Age van de Marvel Comics. Het ding stond ook wel bekend als de Helmet of Power, omdat niemand precies wist wat het was. Een man met de naam Paul Destine vond hem tijdens een expeditie naar een van de poolregio's.

Hij had toen hij hem vond al telepathische krachten en werd krachtiger door de kroon. Nadat hij hem droeg, kreeg hij herrie met de bewoners van Atlantis en gebruikte hij die krachten om hen te verslaan. Hij doodde de moeder van Namor en nam diens geheugen weg. Namor kreeg zijn geheugen later terug en doodde Destine.

Daarop besloot Namor om de Helmet of Power te verbergen, waarop hij ook onderzoek deed naar de geschiedenis ervan. Hij kwam er toen achter dat hij ooit toebehoorde aan de Egyptische godheid Set, die in een zakdimensie blijkt te zitten. Als iemand de kroon draagt, opent die persoon een portaal voor Set om de planeet te bedreigen.

Talloze personages
Talloze personages droegen de kroon in het MCU, waaronder Lady Dorma, Nova, Namor en zelfs Conan the Barbarian. Een van de leden van de Deviants, Ghaur, droeg hem en daarop moesten de Avengers, Fantastic Four en Namor hun krachten bundelen om hem te verslaan. Doctor Strange en Scarlet Witch werkten ook samen om Set te verslaan.

Het vergt dus een grootschalige samenwerking om Set te verslaan. Dat kan naar Phase 4 van het MCU komen, want we gaan de Deviants ontmoeten en mogelijk zelfs Namor. Daar de film Eternals zich onder meer afspeelt in het oude Babylon, zou de kroon daarin getoond kunnen worden.

Dat zou dan de introductie van de kroon kunnen zijn, waarna Doctor Strange in the Multiverse of Madness daarop kan voortborduren. Het bestaan van Set kan opgezet worden in die film. En in Black Panther 2 zou men Namor en zelfs Atlantis kunnen tonen. Er is dus veel mogelijk en wie weet wordt dit het!

NieuwsFilm

meest populair