Marvel heeft rechten Daredevil nu al terug; kans op optreden in 'Spider-Man 3'?

Marvel heeft rechten Daredevil nu al terug; kans op optreden in 'Spider-Man 3'?

Mag de studio de populaire held weer gebruiken voor nieuwe films en series?

Heeft Marvel de rechten van tv-held Daredevil weer terug? De bekende twitteraar Jeremy Conrad, die regelmatig met allerlei 'inside information' komt, beweert van wel. Betekent dit ook dat de blinde burgerwacht uit New York opduikt in Spider-Man 3, zoals eerdere geruchten beweerden?

Is de licentiedeal van Marvel met Netflix - in ieder geval wat betreft Daredevil - nu al verleden tijd? Eerder werd aangenomen dat de rechten van de populaire held pas aan het einde van dit jaar zouden terugvloeien naar Marvel, maar onder meer volgens Jeremy Conrad van MCU Cosmic mag de studio het personage vanaf deze week alweer gebruiken, zo deelt hij op Twitter.


Meer bewijs?
Er gaat daarnaast een screenshot rond van een Instagram-post van Marvel-producent Shawn Sendio, die betrokken was als productiemanager bij alle Netflix-series, waarin hij de held 'welkom thuis' heet. Hoewel we niet zeker weten of de afbeelding echt is, is deze wel op diverse social media-platformen verwijderd. Wellicht is dat gebeurd op last van Marvel, omdat deze informatie nog niet officieel gecommuniceerd is?

Ideale situatie
Het interessante aan dit nieuws is dat het eigenlijk perfect aansluit op de eerdere geruchten dat Daredevil (de heldennaam van advocaat Matt Murdock) een rol heeft in de derde Spider-Man-film. De opnames van die film moeten (als alles meezit) deze zomer beginnen, dus nu Marvel de rechten (vermoedelijk) weer in handen heeft, staat niets een optreden van Daredevil in die film meer in de weg.

Als Marvel de rechten pas later in het jaar had teruggekregen, zoals eerder werd aangenomen, dan was dat stukken lastiger geweest. Officieel had de studio Daredevil dan namelijk nog niet mogen gebruiken in de zomermaanden, zelfs niet voor producties die pas zouden verschijnen nadat de rechten zouden zijn teruggevloeid.

NieuwsFilm

meest populair