'True Detective'-bedenker schrijft apart Batman-verhaal

'True Detective'-bedenker schrijft apart Batman-verhaal

Of het verhaal van Nic Pizzolatto ooit omgetoverd wordt tot een film is nog maar de vraag.

Er komt dan wel een nieuwe Batman-film aan van regisseur Matt Reeves, waarin deze keer Robert Pattinson de 'Caped Crusader' zal spelen, het brein achter True Detective, Nic Pizzolatto, wil ook graag werken aan een Batman-project.

Zo liet hij weten dat hij het personage graag onder handen zou nemen en aan het werken is aan een origineel verhaal. Op zijn Instagram-pagina zei hij dat hij dit zelfs gratis zou willen doen. Ondertussen heeft hij alvast zijn eerste ideeën met ons gedeeld.



Anders dan anders
Zo begint Pizzolatto: ''Ik heb moeite met een paar van Batman's eigenschappen. Zo ben ik geen fan van de Bruce Wayne versie die getraumatiseerd is door de dood van zijn ouders. Hij zegt dat hij zijn vijanden niet wil doden, omdat hij dan even slecht als hen zou zijn. Maar dat klopt in mijn ogen niet. Zijn grootste vijand is namelijk de dood zelf, dat zit hem zijn hele leven als dwars''.

''Ik zou graag gaan voor een andere Batman. Hij wordt bijna een heilige, die een familietragedie omvormt tot het hoogst en best mogelijke in de menselijke evolutie en tot de grootste humanitaire kruistocht ter wereld''.

Overbodig
Daarvoor heeft Bruce Wayne volgens Pizzolatto zijn rijkdom niet meer nodig: ''Het maakt hem alleen nog maar heldhaftiger, omdat hij zoveel andere dingen gedaan zou kunnen hebben met zijn leven en met zijn fortuin''.

''Batmans superkracht is niet zijn geld, maar het feit dat hij aan alles denkt en meer wilskracht heeft dan om het even wie. Hij zou zelfs God kunnen verslaan, als hij genoeg tijd had om zich voor te kunnen voorbereiden''.

Lex Luthor vs Joker
Ook vindt Pizzolatto Lex Luthor een veel betere en geduchtere tegenstander van Batman dan Joker: ''Joker is maar een fragiel en gestoord mannetje dat niet kan ophouden met lachen. Ik kan me geen scenario van langer dan 10 minuten met Joker en Batman voorstellen''

Hopen jullie dat Pizzolatto's versie ooit verfilmd wordt?

NieuwsFilm

meest populair