Brad Pitt miste superheldenrol door 'Inglourious Basterds'

Brad Pitt miste superheldenrol door 'Inglourious Basterds'

En die rol ging naar Nicolas Cage.

Hoe gaaf zou het zijn om een acteur als Brad Pitt te zien in een superheldenfilm? Tot op heden heeft hij de boot afgehouden - even los van die nagenoeg onzichtbare cameo in Deadpool 2.

Toch was het bijna gebeurd. In gesprek met The Hollywood Reporter liet filmmaker Matthew Vaughn weten dat hij Pitt in de rol van Big Daddy wilde in de film Kick-Ass uit 2010.

Nadat vele filmstudio's de stevige comicbookverfilming niet wilden oppakken, werd Pitt de producent van de film en moest Vaughn een extra hypotheek nemen op zijn huis. Vaughn wilde Pitt ook in de rol van de vader van Hit-Girl.

Toch geen Pitt als Big Daddy
Al vrij snel koos Pitt om een belangrijke rol te gaan spelen in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds. Vaughn baalde ongetwijfeld en koos vervolgens voor Nicolas Cage aangezien deze acteur een enorme voorliefde heeft voor comics en daarom zou weten hoe het personage te spelen.

Vaughn en Pitt werkten voor Kick-Ass samen aan Guy Ritchie's Snatch. Het R-rated Kick-Ass werd een succes. Na een goed ontvangst werd er wereldwijd een kleine $100 miljoen opgehaald. Het zwakke tweede deel eindigde de serie vroegtijdig.



NieuwsFilm

meest populair