Deepfake toont aan hoe Superman er wel goed uit had kunnen zien in 'Justice League'

Deepfake toont aan hoe Superman er wel goed uit had kunnen zien in 'Justice League'

Dit ziet er toch beter uit dan het origineel?

Het is misschien wel een van de pijnlijkste CGI-voorvallen in de recente filmhistorie: de digitaal weggewerkte snor van acteur Henry Cavill als Clark Kent/Superman in Justice League. Een iemand heeft nu een scène aangepast met deepfake en het resultaat ziet er hier waarschijnlijk stukken beter uit dan in de film zelf.

Toen de superheldenfilm uitkwam dreven de nodige fans de spot met het klungelige en slechte werk, dat snel in elkaar was geknutseld als gevolg van intensieve reshoots. In de opeenvolgende maanden lieten ook Cavill zelf en de regisseur, Zack Snyder, zich er negatief over uit. Maar het had er gemakkelijk heel wat beter uit kunnen zien.

Deepfake
Een YouTube-gebruiker genaamd Jarkan heeft met deepfake de openingsscène van Justice League opnieuw gemaakt. Deepfake is een techniek voor het samenstellen van menselijke beelden op basis van artificiële intelligentie. Deze techniek is makkelijk te gebruiken en is er in de laatste jaren ook flink op vooruit gegaan.

Bekijk de openingsscène van Justice League hieronder, waarin het origineel en de deepfake versie naast elkaar worden afgespeeld.



NieuwsFilm

meest populair