David Lynch heeft totaal geen interesse in de nieuwe 'Dune'

David Lynch heeft totaal geen interesse in de nieuwe 'Dune'

Zijn eigen ervaringen met de franchise houden hem tegen te genieten van Villeneuves visie.

De tegendraadse filmmaker David Lynch heeft zich uitgelaten over de nieuwe verfilming van Dune. Hij heeft weinig interesse in de film, al ligt dat niet aan het talent van Denis Villeneuve.

Lynch heeft simpelweg geen goede herinneringen aan zijn eigen benadering van het boek. Wie het oeuvre van de filmmaker kent, weet dat hij enorm veel waarde hecht aan zijn eigen(zinnige) visie.

Flop
Zijn versie werd opgezet als enorm sciencefiction spektakel. Critici en bioscoopbezoekers waren echter niet te spreken over het eindresultaat. De film werd dan ook een grote flop.

Bijna veertig jaar later zit het Lynch nog steeds niet lekker. Dat heeft niets te maken met de teleurstellende cijfers, maar alles met de bemoeienis van de studio: "Het is niet de film die ik wilde maken."

Wrange nasmaak
David Lynch had een film van drie uur in gedachten, maar in postproductie werd er flink geknipt. Dat zorgde ervoor dat het verhaal een compleet andere richting uitging. Er is wel een langere versie beschikbaar, maar ook die kan niet op zijn goedkeuring rekenen.

De wrange nasmaak zorgt er dan ook voor dat Lynch geen interesse heeft in een nieuwe bewerking. Gelukkig voor Villeneuve lijkt de rest van de wereld daar anders over te denken. Tot nu toe is de ontvangst - gebaseerd op zijn eerdere werken - vrij positief.

NieuwsFilm

meest populair