Topregisseur stopt met films: "series zijn de toekomst"

Topregisseur stopt met films: "series zijn de toekomst"

Topper David Lynch denkt eerder aan streaming.

Hij maakte films als Eraserhead, Blue Velvet en Mulholland Dr., maar de kans dat de topregisseur David Lynch nog een film gaat maken lijkt bijzonder klein: "Films zitten echt in de penarie, in mijn optiek althans."

De regisseur, vier keer genomineerd voor een Oscar, zet zijn zinnen op het maken van series. Films hebben namelijk niet meer de toekomst. "Tenzij je gigantische blockbusters maakt natuurlijk. Maar arthousefilms hebben geen kans. Die worden een week lang in kleine zaaltjes vertoond en verdwijnen daarna op blu-ray of dvd of op een streamingdienst," aldus Lynch tegenover The Hollywood Reporter.

Weer een meerdelige serie
De 74-jarige Lynch stort zich dus op series. "Ik hou van een continuerend verhaal en kabeltelevisie is het nieuwe arthouse. Het geeft je als maker totale vrijheid. Het geluid is niet zo goed als in de bioscoop en de schermen zijn niet zo breed, maar televisies worden steeds groter en beter. Dus er is hoop," zij de filmmaker.

Overigens richt Lynch zich de afgelopen jaren vooral op het maken van korte films. Zo verscheen What Did Jack Do? al op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair