Robert Downey Jr. kreeg wel heel veel betaald voor 'Avengers: Endgame'

Robert Downey Jr. kreeg wel heel veel betaald voor 'Avengers: Endgame'

De beste man is steenrijk.

Gisteren bleek dat Disney maar liefst 900 miljoen dollar verdiend heeft aan Avengers: Endgame. Dat, na aftrek van alle kosten die gemaakt zijn. En nu horen we dat hoofdrolspeler Robert Downey Jr. ook niet ontevreden zal zijn.

Avengers: Endgame bracht wereldwijd 2,797 miljard dollar op. Uit de berekeningen van Deadline blijkt nu dat Robert Downey Jr. vooraf 20 miljoen dollar betaald kreeg voor de film. Vervolgens betaalde men hem op basis van de box office nog eens een slordige 55 miljoen dollar. Daarmee komt zijn verdienste in totaal uit op 75 miljoen dollar voor deze ene film.

Grote bonussen
Voor Disney is het trouwens een gewone praktijk als het aankomt op castleden. Meestal krijgen ze vooraf relatief weinig betaald, maar zegt Disney hen een hoog percentage toe van de box office opbrengst. Dat betekent dat mensen als Robert Downey Jr. dus achteraf flink kunnen verdienen.

Ter vergelijking: toen Downey Jr. in 2008 debuteerde als Iron Man, bedroeg zijn salaris slechts een half miljoen dollar. Van de box office opbrengst kreeg hij vervolgens 2 miljoen dollar bijgeschreven. Hij kreeg tien jaar later dus 30 keer zo veel betaald voor zijn medewerking aan een MCU-film.

Sommige Marvel-acteurs kregen in het begin trouwens nog minder; zo kreeg Chris Hemsworth voor Thor (2011) slechts 150.000 dollar.

NieuwsFilm

meest populair