Cult classic-kijkvoer: vier van de coolste cultfilm-personages

Cult classic-kijkvoer: vier van de coolste cultfilm-personages

Deze vier personages uit cultfilms werden iconisch in de popcultuur.

Sommige cultfilms staan alleen al door een bepaald personage enorm in ons geheugen gegrift. En bij cultfilms werkt dan vooral het persoonlijkheidstype 'cool' erg goed. Dit zijn er vier die in elk geval op het lijstje van 'de coolste tot dusver' gerekend mogen worden volgens ons.

Bekijk de afbeelding
Snake Plissken
Dit personage is niet voor niets het favoriete personage dat Kurt Russell vertolkte. In mindere handen had deze Clint Eastwood-imitatie met ooglapje nogal flauw kunnen uitpakken. Het personage uit Escape From New York groeide echter uit tot een cult-icoon en was zelfs de (overduidelijke) inspiratiebron voor het hoofdpersonage in de populaire Metal Gear Solid-games. Men werkt al jaren aan een nieuwe film omtrent het personage en het lijkt erop dat niemand minder dan Russell zijn zoon het ooglapje mag overnemen.

Bekijk de afbeelding
Driver
In Drive maakten we kennis met de chauffeur wiens naam we nooit leerden kennen. Zijn vaardigheden achter het stuur, met een hamer en een shotgun plus zijn schorpioenenjasje maakten hem echter tot een onvergetelijk én cool personage. Zijn 'Driver' is net zo explosief als de film zelf: van zwijgzaam tot uiterst explosief. Nog nooit eerder zagen we een kus in slow-motion, direct gevolgd door een hoofd dat ingetrapt wordt. Dit was Ryan Gosling zoals we hem nooit eerder zagen en zoals we hem vooral niet zullen vergeten.

Bekijk de afbeelding
Ash Williams
Waar het vorige personage eerder zwijgzaam was, is Ash Williams zoals we hem kennen uit Evil Dead II en Army Of Darkness dit zeker niet. De combinatie van bravoure, zelfoverschatting, oneliners en slapstick werd op de juiste manier overgebracht door Bruce Campbell. De acteur is een cultfenomeen op zich, maar dat allemaal dankzij dit personage. Zelfs 22 jaar nadat hij voor het laatst te zien was als Ash wilde men het personage terug, met als gevolg de serie Ash vs Evil Dead. Nu die serie is stopgezet, hebben de fans er nog altijd geen genoeg van.

Bekijk de afbeelding
Mr. Blonde
De films van Quentin Tarantino staan natuurlijk bol van de coole personages. Zijn debuutfilm Reservoir Dogs voldoet echter het meest aan de noemer cultfilm en één personage steelt hier voor velen de show: Mr. Blonde. De zin "are you gonna bark all day little doggy, or are you gonna bite?!". Of de beruchte martelscène omtrent een oor. Het liedje 'Stuck In The Middle With You'. Op deze lijst is dit het enige personage dat niet de hoofdpersoon was in diens film, maar alleen al om bovenstaande redenen wel een van de meest memorabel coole cultpersonages aller tijden.

Wederom sluiten we het segment af met enkele eervolle vermeldingen die deze lijst niet haalden, omdat de films van deze personages al op een eerdere lijst in deze reeks stonden. Denk bijvoorbeeld aan Max Rockatansky, Tyler Durden of The Dude. Natuurlijk kunnen wij deze lijst zelf al ellenlang maken, maar jullie mening telt net zo hard, dus vul hem graag aan. Één regel: zolang het maar om personages uit cultfilms gaat!

NieuwsFilm

meest populair