'Transformers'-franchise komt weer terug met film over Cybertron

'Transformers'-franchise komt weer terug met film over Cybertron

Regisseur Josh Cooley mag de film maken.

Er komt een nieuwe film aan in de Transformers-franchise. Regisseur Josh Cooley, die zijn regiedebuut maakte met Toy Story 4, mag nu een animatiefilm maken die zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de live-action films en draait om de planeet Cybertron.

Deadline meldt dat Paramount Pictures en Hasbro's eOne aan de animatiefilm werken. De focus ligt op Megatron en Optimus Prime en de film speelt zich af op de planeet Cybertron. Het is de bedoeling om er een standalone-film van te maken, eentje die dus los staat van de films die we tot nu toe zagen.

Transformers-prequel
Het scenario wordt geschreven door Andrew Barrer en Gabriel Ferrari. We horen ook dat het coronavirus een reden was voor deze aankondiging; het is namelijk gemakkelijker om de regels rond social distancing in acht te nemen bij animatiefilms. Het idee van de film werd trouwens al aangekondigd in 2018.

Dat gekozen is voor Cooley als regisseur, heeft vermoedelijk te maken met het succes dat Travis Knight met Bumblebee boekte. Hij had daarvoor nog maar één film gemaakt en bracht daarmee een frisse blik naar de sleetse franchise.

NieuwsFilm

meest populair