Actrice Maika Monroe over mogelijke 'It Follows'-sequel

Actrice Maika Monroe over mogelijke 'It Follows'-sequel

It Follows geldt als een van de beste en meest originele horrorfilms van de laatste jaren.

It Follows was de meest bejubelde horrorfilm van 2015 en een aardige hit aan de box-office. Toch is er nog steeds geen vervolg van gemaakt. Hoofdrolspeler Maika Monroe staat in elk geval te popelen om mee te spelen in een sequel.

Ook als er geen vervolg komt op It Follows, hoopt Monroe snel opnieuw samen te werken met David Robert Mitchell, die met de film zijn regiedebuut afleverde. Tijdens een persronde voor haar nieuwe serie The Stranger zei ze hier het volgende over:

"Ik zou dolgraag opnieuw met David werken, of dit nou aan een It Follows-sequel is of een andere film. Dat is momenteel nog een droom, dus we moeten afwachten."

Een invloedrijke film
It Follows bracht wereldwijd 23 miljoen dollar in het laatje, wat heel netjes is tegenover een budget van 2 miljoen dollar. In de jaren erna is de film ontdekt door een geheel nieuwe publiek. Monroe liet zich tijdens hetzelfde interview ook uit over de invloed die de film heeft gehad op het horror-genre:

"Het was fantastisch om deel uit te mogen maken van It Follows. Er zijn zo veel films die het horror-genre hebben veranderd, maar It Follows is daar absoluut een van. Veel mensen zijn gek op die film. Het enige dat ik kan doen is een zo eerlijk mogelijke acteerprestatie geven, of dat nu in een horrorfilm, een thriller of iets anders is."

NieuwsFilm

meest populair