'Pirates of the Caribbean 6': dit moet je weten

'Pirates of the Caribbean 6': dit moet je weten

Wat weten we al over de film?

In 2003 bracht Walt Disney de eerste film in de Pirates of the Caribbean-franchise uit. The Curse of the Black Pearl bleek behoorlijk succesvol, vooral voor een film die gebaseerd is op een attractie in een pretpark. Ondertussen zijn er vijf films uitgekomen en brachten ze gezamenlijk 4,5 miljard dollar op. Tijd dus voor een zesde deel. Maar wat weten we al?

De meest recente film in de franchise was Salazars Curse en kwam in 2017 uit. Het was meteen de op een na slechtst verdienende in franchise, met een verdienste van 794 miljoen dollar. Maar de film zetten enerzijds een vervolg op en anderzijds wordt er nu gesproken over een volledige reboot.

Reboot van de franchise
Disney zoekt nu naar een manier om de franchise weer op te frissen. De oorspronkelijke reeks was succesvol, maar zoals blijkt uit de box office verdienste van Salazars Revenge , leverde de franchise wel in populariteit in. En dus is het tijd om te zoeken naar iets nieuws en niet meer dezelfde trucs te herhalen.

Bekijk de afbeelding
Het lijkt er dan ook op dat de scène na de aftiteling van Salazars Revenge , waarin de terugkeer van de kapitein van de Flying Dutchman en voormalig kapitein Davy Jones, evenals die van Will Turner, geteased werden, geen gevolg krijgen. Een reboot betekent immers dat er nieuwe acteurs en nieuwe personages komen.

Een script
Oorspronkelijk huurde Disney Deadpool-schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick in om de reboot te ontwikkelen. Zij vertrokken begin 2019 van het project en werden opgevolgd door Pirates-schrijver Tedd Elliott en Chernobyl-bedenker Craig Mazin.

Bekijk de afbeelding
Elliott heeft natuurlijk de nodige ervaring met de franchise en Mazin een zeker talent voor een combinatie van terreur en komedie. Het nieuwe script zou dus erg interessant kunnen worden. En mist een belangrijk onderdeel: Johnny Depp als Captain Jack Sparrow.

Sommige bekenden
Tegelijk gaat het verhaal dat de film niet volledig afscheid neemt van oude bekenden in de franchise. Zo zou Captain Barbossa terug kunnen keren en schijnt beoogd regisseur Joachim Rønning nog altijd van te plan zijn om bepaalde elementen uit Salazars Revenge terug te brengen. Een van die bekenden is Carina, het personage van Kaya Scodelario. Zij heeft getekend voor een zesde film en zou zodoende terug kunnen keren.

Bekijk de afbeelding
Wat het ook wordt, gaan we voorlopig niet merken. De film heeft namelijk nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair