Bioscopen heropenen en meten je lichaamstemperatuur: ga jij daarmee akkoord?

Bioscopen heropenen en meten je lichaamstemperatuur: ga jij daarmee akkoord?

Amerikaanse zalen openen voorzichtig de deuren.

Binnen enkele weken / maanden moet de economie in de Verenigde Staten weer op volle toeren draaien, zij het met de nodige afstand en andere maatregelen. Van de landelijke overheid mogen bioscopen onder voorwaarden weer open.

In iedere Amerikaanse staat mag de lokale overheid zelf bepalen of ze meegaan met de landelijke besluitvorming. In staten als Texas, Georgia en Oklahoma lopen ze voorop wat betreft de heropening van bioscopen. Er wordt geëxperimenteerd met het controleren van de lichaamstemperatuur.

Meten lichaamstemperatuur
Grote ketens als AMC en Cinemark houden de deuren tot in ieder geval juli gesloten, maar kleinere theaters moeten hun deuren waarschijnlijk wel open gooien in verband met de inkomsten. Een van de maatregelen die getest worden, is het meten van de lichaamstemperatuur.

Bij EVO Entertainment worden er toegangspoorten geplaatst zoals je die op het vliegveld ziet. Na de vraag of de bezoekers last hebben gehad van griepverschijnselen moeten ze door de poort lopen met een infraroodmeting van de lichaamstemperatuur. Mensen met een temperatuur van boven de 100.4 graden Fahrenheit (38 graden Celsius) mogen niet naar binnen.

En verder...
De zalen openen met films als Sonic the Hedgehog en de lokale succesfilm American Sniper. Ook wordt er gekeken welke feelgoodfilms aanslaan. De toegangsprijs ligt lager met 5 dollar voor een volwassenen en 3 dollar voor kinderen.

NieuwsFilm

meest populair