'Jurassic World: Dominion': dit moet je weten

'Jurassic World: Dominion': dit moet je weten

Wat moet je allemaal weten over dit langverwachte derde deel?

Op dit moment liggen de opnames van Jurassic World: Dominion stil. Toch weten we van regisseur Colin Trevorrow dat er al gewerkt wordt aan de beelden die al gemaakt zijn. Maar wat weten we nog meer? In dit artikel alles wat je moet weten over de film!

Deze derde Jurassic World-film brengt straks een einde aan de trilogie die in 2015 door Trevorrow begonnen werd. De vorige film eindigde met een wel heel grote conclusie en die heeft enorme consequenties voor dit vervolg.

Het plot
Deze derde film in de reeks zal het verhaal oppikken na de cliffhanger van Fallen Kingdom. Daarin zagen we dat de dinosaurussen voor het eerst echt vrij zijn en vrijelijk kunnen bewegen in de Verenigde Staten. Het wordt volgens Trevorrow een science thriller en de film moet volgens hoofdrolspeelster Bryce Dallas Howard "de hele saga bij elkaar brengen".

Bekijk de afbeelding
Wat het in elk geval niet wordt, is een film waarin dinosaurussen en mensen oorlog met elkaar voeren. "Er lopen dodelijke roofdieren rond in de wildernissen rond steden over heel de wereld. Maar ze jagen niet in groepen op mensen in de stedelijke gebieden. De wereld waar ik blij van wordt, is er een waarin het mogelijk is dat een dinosaurus op een mistige achterafweg voor je auto loopt. Of eentje die voor voedsel komt zoeken op je kampeerplek."

Een tijdsprong?
Mogelijk begint de film met een tijdsprong. Helemaal zeker is dat niet, maar daar hintte acteur Chris Pratt in het verleden al eens naar. "Hoe gaan deze dinosaurussen, en ook deze technologie, invloed hebben op de planeet? We springen vooruit in de tijd en dan denk je: 'Oh! Oh, zo!' Het wordt behoorlijk episch."

Bekijk de afbeelding
Mocht de film echt draaien om een wereld waarin mensen en dinosaurussen naast elkaar moeten zien te leven, dan moet die tijdsprong ook bijna wel. Overigens is het doel van Trevorrow om de zin die Claire in de eerste film uitsprak - "Niemand is meer onder de indruk van een dinosaurus" - te ontkrachten.

Wie keren terug?
Er keren heel wat personages terug voor de film. Natuurlijk zijn er Chris Pratt en Bryce Dallas Howard van de Jurassic World-films. Zij worden vergezeld door onder meer Omar Sy als Barry Sembène en Jake Johnson als Lowery Cruthers. Maar interessant zijn vooral de oude bekenden.

Bekijk de afbeelding
Voor het eerst in lange tijd keren namelijk zowel Sam Neill (Dr. Alan Grant) als Laura Dern (Dr. Ellie Sattler) én Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm) terug voor de franchise! Hoe groot hun rollen worden is niet zeker. De film draait vanaf 11 juni 2021 in de bioscoop.

En als je nog een hint wil voor wat we mogen verwachten, kijk dan naar onderstaande film die Trevorrow maakte, Jurassic World: Battle At Big Rock:



NieuwsFilm

meest populair