Vogue onder vuur na artikel over Jessica Simpson's boezem

Vogue onder vuur na artikel over Jessica Simpson's boezem

De actrice reageerde er zelf ook op.

Een artikel van het beroemde blad Vogue is onder vuur komen te liggen, nadat hierin geschreven werd over Jessica Simpson's boezem tijdens de Met Gala in 2007.

Simpson, o.a. bekend van The Dukes of Hazzard en Employee of the Month, reageerde zelf ontzet op het artikel genaamd 'Only at the Met: An Oral History of the World's Most Glamorous Gala'. Zij komt er ook in voor, maar de manier waarop vinden veel mensen ongepast.

Artikel
Het artikel over Simpson is geschreven door fashion news director Sally Singer, die allesbehalve onder de indruk was van de looks van de actrice. Simpson woonde het Gala bij met haar toenmalige vriend, John Mayer, bij. Ze droeg een jurk van Roberto Cavalli, maar volgens Singer waren 'haar borsten daaruit gevallen'.

Zo schrijft Singer: ''Tijdens het diner vielen mij de borsten van Jessica Simpson op. Ze lagen daar gewoon op tafel en ik keek ze aan. En John Mayer bleef zijn handen erop leggen. Ook ging zijn hand verder naar beneden. Toen dacht ik echt van: 'Oh beroemdheden, ga toch gerust jullie gang. Ik weet wat hier gebeurt'''.

Simpson's reactie
Het duurde niet lang voordat Simpson van zich afbeet: ''Mijn hele leven heb ik al commentaar gekregen op mijn lichaam. Om dit ook terug te zien komen in een artikel waar zo veel mensen naar uitkijken en dat gaat om een van de beste mode-evenementen die er zijn en om beschimpt te worden door een andere vrouw in 2020 omdat ik borsten heb is misselijkmakend''.



Vogue verontschuldigde zich hierna voor het artikel: ''Het spijt ons dat Jessica zich gebodyshamed voelt door onze anecdote in ons Met-artikel. Dat was nooit onze bedoeling maar we begrijpen haar reactie en willen ons dan ook ervoor verontschuldigen''.

NieuwsFilm

meest populair