Disney overweegt bioscoop vaker over te slaan bij uitbrengen nieuwe films

Disney overweegt bioscoop vaker over te slaan bij uitbrengen nieuwe films

Disney gaat voortaan per titel kijken of een film al dan niet direct digitaal wordt uitgebracht.

De coronacrisis gaat het filmlandschap blijvend veranderen. Dat blijkt uit de toespraak van Disney-ceo Bob Chapek die hij gisteren hield bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens Chapek is het goed mogelijk dat in de toekomst meer films de bioscoop overslaan, iets waar bioscoopeigenaren niet bepaald blij mee zijn.

Hoewel Bob Chapek de bioscoopervaring enorm waardeert, gaat Disney gedurende en na de corona-pandemie mogelijk meer films rechtstreeks uitbrengen op video-on-demand of de eigen steamingdiensten Disney+ en Hulu.

"Vanwege het veranderende consumentengedrag en situaties als COVID, is het noodzakelijk om onze strategie op een aantal punten te evalueren en wijzigen", zei de Disney-voorman tijdens de somber gestemde presentatie.

Volgens Chapek zal per titel bekeken worden of het traditionele releaseschema (waarbij een film eerst in de bioscoop wordt uitgebracht en later op vod) wordt gevolgd of niet. Zo zal Artemis Fowl, die eerst in de bioscoop zou verschijnen, nu direct beschikbaar komen op Disney+.

De eerste reguliere bioscooprelease van Disney is Mulan. Deze sprookjesremake staat gepland voor 24 juli, maar vanwege de onzekere tijden is die datum allesbehalve zeker.

NieuwsFilm

meest populair