Algemeen

De échte reden waarom 'Fantastic Four' (2015) een puinhoop was

Onder meer regisseur Josh Trank doet een boekje open.

door Bram de Groot om 07:13 in Algemeen
Een bar slecht ontvangst en een dikke flop aan de bioscoopkassa's... Fantastic Four uit 2015 van regisseur Josh Trank is misschien wel de zwakste superheldenfilm in twintig jaar. De filmmaker blikt nu terug en geeft de details en legt de schuld grotendeels bij anderen.

"Het voelde alsof ik werd gecastreerd," zei Trank over de opnames tegen Polygon in een groot interview. "Je staat daar en je kijkt in feite naar producenten die scènes tegenhouden, zelfs vijf minuten voor je start. Ook met door de studio ingehuurde editors die bepalen hoe scènes worden opgebouwd."


Social Media & gevecht met Miles Teller?
"Ze letten echt op wat mensen op Twitter zeggen," liet Trank weten. "Ze kijken daar naar en ze zeggen dan, 'Shit, mensen zijn in paniek over dat niet grappig wordt. We moeten $10 miljoen uitgeven om er meer grappen in te stoppen."

Ook ging de regisseur kort in op het probleem dat er zou zijn geweest met acteur Miles Teller. Volgens Trank gedroeg Teller zich als een arrogante filmster die zich met de kleinste dingetjes bemoeide. Dit leidde tot "een moment van miscommunicatie tussen twee Alphamannetjes". Of er ook fysiek contact was, liet de regisseur onbeantwoord.

Moeite met Marvel & wapen op nachtkastje
Ook schrijver Jeremy Slater kwam aan het woord en hij liet weten dat Trank moeite had met het format van de grote superheldenfilms. "De eerste Avengers-film was onlangs uitgekomen en ik bleef maar zeggen, 'dat zou onze blauwdruk moeten zijn. Dat is wat het publiek wil zien!' En Josh haatte elke seconde van die film," aldus Slater.

Ook blijkt dat Trank een wapen kocht na stevige kritiek van fans. "Ik ontving bedreigingen op IMDb. Ze zeiden dat ze me zouden neerschieten," aldus Trank die daarna een geladen .38 op zijn nachtkastje legde. "Ik was zo verdomd paranoïde tijdens die opnames. Als iemand mijn huis binnenkwam, zou ik zijn leven hebben beëindigd."8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Trank is een totaal onervaren regisseur die na het onverwachte succes van de overgewaardeerde en gimmicky film Chronicle naast zijn schoenen is gaan lopen.
Het is onvoorstelbaar dat studio's überhaupt blockbusters aan dit soort onervaren regisseurs geven en het is logisch dat ze dan een vinger aan de pols willen houden.
Het is ook helemaal niet vreemd dat het een behoorlijk matige film is geworden.

starbass

Avatar

@cantr1no, Ik denk dat de bemoeienis van teveel mensen een grotere impact is dan de ervarenheid van de regiseur.
Chronicle was wel een goede film.
Als er zo'n chaos is dat de voorbereiding niet goed is en niet duidelijk is wie de creatieve leiding heeft, dan gaat het mis. (kijk ook maar naar de DCEU ellende, daar gebeurde het ook.)

Master Of Films

Avatar

Ik ben het wel eens met starbass. Teveel kapiteinen op 1 schip. Of Trank een betere FF film kon maken zonder al die bemoeienis laat ik wel in het midden. Een ding geef ik Trank wel een pluspunt. Hij wou geen blauwdruk van de 1e Avengers film. Dat deed Justice League ook geen goed. Daarnaast had JL ook last van teveel koks in de keuken.

WouterC

Avatar

Los dat een regisseur ook echt wel bloed aan zijn handen heeft voor het verkloten van een film, denk ik dat studio bemoeienis vaak ook een grote reden is van slechtere films.

Spider-Man 3 en the amazing Spider-Man 2 zijn er goeie voorbeelden van.

Daarbij komen ook de fans die het niet allemaal even recht in hun koppie hebben zitten. Je hoort zo vaak fans klagen over een verkeerde casting, of dingen die niet gaan zoals hun het willen. Dan kan ik best voorstellen dat je als regisseur best wel een hoge druk kan ervaren.

Een slechte blockbuster film heeft altijd met meerdere factoren te maken, nooit 1.

Chrischzz

Avatar

Er moet ook niet te veel geluisterd worden naar fans.
Je kan wel enigzins iets van meningen verzamelen en er iets mee doen, maar vooral verder niets van aan trekken.

Als het aan de fans had gelegen was Ledger nooit de Joker geweest in TDK bijvoorbeeld.

Waar ze met deze film de fout maakten om het (weer) een origin story mee te geven. Had er een kleine flashback aan gegeven dat ze door vage cosmische straling zo geworden waren, geef een kleine hint naar Galactus en dat was dat. Hadden ze meer op Doom gefocussed dat hij wel een echte hele grote slechterik was met een geweldig slecht plan, dan had het wat kunnen worden..

Ze hadden sws 3 goede acteurs, Rooney Mara, Toby Kebell en Jamie Bell. Daar hadden ze veel meer kunnen doen.

ridjieddo

Avatar

^je vindt Michael B. Jordan een slechte acteur?

Chrischzz

Avatar

Behalve F4 heb ik niets van hem gezien.
Dus kan ik weinig over zeggen .

Thomas Anderson

Avatar

Meestal komen flops eenvoudig door beroerde scripts, de bioscoop bezoeker heeft snel genoeg door recensies via internet en commentaren via fora, ervaringen van bezoekers door dat een film qua verhaal helemaal ruk is.

Het verhaal van regisseurs achteraf lees ik net iets te vaak. Als ze niet in staat zijn om aan de hand van een flut script te kunnen beoordelen of ze een film wel of niet moeten maken dan onderscheiden wat mij betreft de betere regisseurs zich op die manier van de mindere.

NieuwsFilm

meest populair