De échte reden waarom 'Fantastic Four' (2015) een puinhoop was

De échte reden waarom 'Fantastic Four' (2015) een puinhoop was

Onder meer regisseur Josh Trank doet een boekje open.

Een bar slecht ontvangst en een dikke flop aan de bioscoopkassa's... Fantastic Four uit 2015 van regisseur Josh Trank is misschien wel de zwakste superheldenfilm in twintig jaar. De filmmaker blikt nu terug en geeft de details en legt de schuld grotendeels bij anderen.

"Het voelde alsof ik werd gecastreerd," zei Trank over de opnames tegen Polygon in een groot interview. "Je staat daar en je kijkt in feite naar producenten die scènes tegenhouden, zelfs vijf minuten voor je start. Ook met door de studio ingehuurde editors die bepalen hoe scènes worden opgebouwd."

Bekijk de afbeelding
Social Media & gevecht met Miles Teller?
"Ze letten echt op wat mensen op Twitter zeggen," liet Trank weten. "Ze kijken daar naar en ze zeggen dan, 'Shit, mensen zijn in paniek over dat niet grappig wordt. We moeten $10 miljoen uitgeven om er meer grappen in te stoppen."

Ook ging de regisseur kort in op het probleem dat er zou zijn geweest met acteur Miles Teller. Volgens Trank gedroeg Teller zich als een arrogante filmster die zich met de kleinste dingetjes bemoeide. Dit leidde tot "een moment van miscommunicatie tussen twee Alphamannetjes". Of er ook fysiek contact was, liet de regisseur onbeantwoord.

Moeite met Marvel & wapen op nachtkastje
Ook schrijver Jeremy Slater kwam aan het woord en hij liet weten dat Trank moeite had met het format van de grote superheldenfilms. "De eerste Avengers-film was onlangs uitgekomen en ik bleef maar zeggen, 'dat zou onze blauwdruk moeten zijn. Dat is wat het publiek wil zien!' En Josh haatte elke seconde van die film," aldus Slater.

Ook blijkt dat Trank een wapen kocht na stevige kritiek van fans. "Ik ontving bedreigingen op IMDb. Ze zeiden dat ze me zouden neerschieten," aldus Trank die daarna een geladen .38 op zijn nachtkastje legde. "Ik was zo verdomd paranoïde tijdens die opnames. Als iemand mijn huis binnenkwam, zou ik zijn leven hebben beëindigd."



NieuwsFilm

meest populair