Algemeen

Deze 'Fantastic Four'-tweet kostte Fox 10 miljoen dollar

Een pijnlijke keuze van Josh Trank.

door Jim Pedd om 09:33 in Algemeen
Josh Trank is de afgelopen dagen behoorlijk openhartig. Hij vertelde onder meer over de reden waarom hij stopte met een Star Wars-project en hoe het met hem gaat sinds hij zo in opspraak kwam. Nu geeft hij toe spijt te hebben van een tweet die wel heel veel geld kostte.

Trank regisseerde in 2015 Fantastic Four, een box office bom die 120 miljoen dollar kostte om te maken maar wereldwijd maar 167 miljoen dollar opbracht. De film flopte volgens de verhalen door de bemoeienis van de studio, die het een rommelig geheel maakten. Maar Trank zou zich ook flink misdragen hebben op de set. Het echte verhaal kennen we niet, maar we weten wel dat Trank een bizar bericht de wereld in slingerde.

Pijnlijke tweet
Trank twitterde namelijk voordat de film uitkwam: "Een jaar geleden had ik hier een fantastische versie van liggen. En die zou geweldige recensies opgeleverd hebben. Waarschijnlijk zal je hem nooit zien. Maar dat is de realiteit." Nu geeft Trank toe tegenover Polygon dat hij dat niet had moeten doen.

Achteraf ziet hij het als een bericht waarmee hij min of meer iedereen die meewerkte aan de film in het gezicht spuugde. Het maakte de mensen met wie hij aan de film werkte boos en vervolgens ook de vrienden die hij in de industrie had ook. Daarnaast was zijn versie er eigenlijk niet.

Het bericht kostte Fox naar het schijnt ongeveer 10 miljoen dollar aan misgelopen box office.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Fox had moeten ingrijpen tijdens het maken van de film

Sunspot

Avatar

Hij had gelijk wat de film betreft, wat een schande die film, kots!

NieuwsFilm

meest populair