Bekijk nu de trailer van Danny Trejo documentaire 'Inmate #1'

Bekijk nu de trailer van Danny Trejo documentaire 'Inmate #1'

De voormalige crimineel heeft het ver geschopt sinds hij zijn leven omgooide.

Danny Trejo is geen alledaagse leading man. Toch kent bijna iedere filmliefhebber hem wel. Dat ligt voor een groot deel aan zijn eigen harde werk. Volgens het toonaangevende imdb heeft hij meer dan 400 projecten op zijn naam staan.

En dankzij Inmate #1 kunnen we zien hoe de inmiddels 75-jarige (!) acteur het zover geschopt heeft. Zijn jeugd in Los Angeles gaf hem niet bepaald een vliegende start. Op de straten van de achterbuurten was Trejo al op jonge leeftijd verslaafd aan heroïne.

Bokscoach
Om zijn verslaving te bekostigen, besloot hij zelf ook drugs te gaan verkopen en pleegde hij gewapende overvallen. Het is dan ook niet gek dat Trejo uiteindelijk in de gevangenis belandde. Daar besloot hij uiteindelijk zijn leven compleet om te gooien.

Als mentor van verslaafden kreeg hij zijn bestaan weer op de rit. Eenmaal uit de gevangenis werd hij door een patiënt uitgenodigd op de filmset van Runaway Train. Daar werd hij door de scriptschrijver herkend als voormalig gevangene. Zo werd Trejo de bokscoach van Eric Roberts en kreeg hij een piepklein rolletje.



Prisoner
Danny Trejo had een nieuwe passie gevonden. De ene na de andere film diende zich aan. Dat begon met kleine rollen als Inmate of Prisoner. Het kantelpunt kwam met Desperado, waar hij als huurmoordenaar Navajas echt wist op te vallen. En hoewel hij zelf nooit had verwacht, kreeg hij met Machete Girl op 65-jarige eindelijk een hoofdrol in een bioscoopfilm.

Naast Trejo zien we in deze documentaire ook heel wat van zijn collega's. Zo vertellen bijvoorbeeld Robert Rodriguez, Michelle Rodriguez en Cheech Marin over hun ervaringen met de acteur. De regie is in handen van Brett Harvey.

De documentaire wordt deze zomer digitaal uitgebracht door Universal.

NieuwsFilm

meest populair