'The Batman' en 'Jurassic World 3' kunnen weer geschoten worden!

'The Batman' en 'Jurassic World 3' kunnen weer geschoten worden!

Dit lijkt de goede kant op te gaan: films mogen productie weer starten.

Onder meer The Batman en het tweede seizoen van The Witcher moesten in maart hun productie stilleggen vanwege de corona-uitbraak. Nu zo'n twee maanden later mogen de studio's weer op Britse grond gaan schieten van het Britse 'Department for Digital, Culture, Media and Sport'.

Volgens Deadline mogen de studio's hun werk weer hervatten als de medewerkers op en rond de set de juiste COVID-19-veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Hoe snel de studio's dit voor elkaar hebben is nog bekend. Daarnaast is de vraag of alle medewerkers en grote Hollywood-sterren wel bereid zijn om op de set te gaan staan.

Veel producties in Groot-Brittannië
"De overheid werkt nauw samen met de filmsector om te zien hoe de uiteenlopende producties kunnen voldoen aan de richtlijnen voor sociale afstand en om mensen in de tv- en filmindustrie het vertrouwen te geven dat er een veilige manier is om weer aan het werk te gaan," aldus een woordvoerder van de Britse overheidsdepartement.

Naast The Batman en The Witcher vinden er ook opnames plaats voor onder meer Netflix' Sex Education (seizoen 3), BBC's Peaky Blinders (seizoen 6), Disney's sprookjesfilm The Little Mermaid en de derde Jurassic World-film Dominion.

NieuwsFilm

meest populair