Wordt 'Tenet' uitgesteld? Dan mogelijk géén films tot kerst 2020

Wordt 'Tenet' uitgesteld? Dan mogelijk géén films tot kerst 2020

Het is nog niet zover, maar de kans lijkt groot dat ook Tenet niet in juli verschijnt.

De eerste grote blockbuster die dit jaar in de bioscoopzalen moet verschijnen in Tenet, de mysterieuze actiethriller van Christopher Nolan. De verschijningsdatum van 17 juli is alles behalve zeker en nu is er het bericht dat we mogelijk tot kerst dit jaar moeten wachten om nieuwe films in de bioscoop te kunnen zien.

De bioscopen wereldwijd hopen in juli allemaal weer open te zijn, zij het met de nodige maatregelen. Mocht Tenet alsnog worden verplaatst, dan is de kans aanwezig dat ook Disney's Mulan en andere films gaan volgen. De impact zal groot zijn volgens een bron van Washington Post.

Domino-effect?
Volgens de bron binnen een niet genoemde studio zou er veel afhangen van Tenet. "Als Tenet niet succesvol is of niet uitkomt, dan grijpen alle andere studio's in. Dan geen films tot Kerstmis," aldus de bron.

Mocht dit zo zijn, dan kan dit een doodsteek voor vele bioscopen en filmhuizen zijn. Ook grote bioscopen zouden een maandenlange stilte niet kunnen overleven. De hoop is dus gevestigd op de meer versoepeling vanuit de wereldwijde overheden, voldoende aanloop vanuit het publiek en uiteraard geen of een milde tweede piek in de coronacijfers.

Waar blijft de tweede trailer?
Al in januari verscheen de eerste trailer voor TENƎꓕ. Opvallend is dat we sindsdien weinig nieuws hebben gezien. Op zich geen probleem als je er toch niet naar kijkt, maar dat er nog geen tweede trailer is verschenen zou erop kunnen wijzen dat Warner Bros. zeker wel twijfelt. Hieronder die eerste trailer:



NieuwsFilm

meest populair