Er moet nog jaren gewerkt worden aan nieuwe Miyazaki film 'How Do You Live?'

Er moet nog jaren gewerkt worden aan nieuwe Miyazaki film 'How Do You Live?'

Alles wordt nog met de hand getekend!

We moeten nog een hele tijd wachten op How Do You Live? van de legendarische Hayao Miyazaki. Dit liet Studio Ghibli-producent Toshio Suzuki weten.

How Do You Live? gaat over een jongen die na de dood van zijn vader bij zijn oom intrekt en een spirituele reis maakt. Miyazaki kwam speciaal voor How Do You Live? uit pensioen. De film zal net zoals de klassiekers Princess Mononoke en Spirited Away weer een epische fantasy-film worden.

Gigantiscisch veel werk
Suzuki wil ook het best mogelijke resultaat leveren en zal dus meer tijd en geld aan de film spenderen dan oorspronkelijk gedacht. Daardoor zal het wel nog enkele jaren duren voordat hij klaar is.

Volgens Suzuki is het een lang process: ''Alles wordt nog steeds met de hand getekend en het duurt langer om een film af te werken omdat we meer tekeningen maken dan vroeger. Voor 'My Neighbor Totoro' werkten we bijvoorbeeld met slechts acht tekenaars en de film was op acht maanden tijd af.''

''How Do You Live? is véél grootschaliger. We werken met zestig tekenaars, maar per maand kunnen slechts één minuut van de film afwerken. Dat is per jaar dus maar twaalf minuten. We zijn nu al drie jaar bezig en hebben nu dus zo'n zesendertig minuten aan beeldmateriaal. We hopen dat we de rest kunnen afwerken in de komende drie jaar, dat is ons doel''.

NieuwsFilm

meest populair