Nieuwe foto van 'de Michael Corleone' uit scifi-film 'Dune'

Nieuwe foto van 'de Michael Corleone' uit scifi-film 'Dune'

Paul Atreides wordt hét gezicht uit Denis Villeneuve's Dune-tweeluik.

De scifi-film ⊃∪∩⪽ bevat heel wat personages die allemaal onderdeel uitmaken van de tweeluik waar regisseur Denis Villeneuve op dit moment aan werkt. De hoofdrol is voor Timothee Chalamet, als Paul Atreides.

In gesprek met Empire verklapte Villeneuve iets meer over dit personage uit het boek van Frank Herbert. De Canadese regisseur ziet de jonge Atreides als zijn Michael Corleone. Na onderstaande quote ook een nieuwe foto van Chalamet als Paul Atreides.


"Paul is opgegroeid in een zeer strikte omgeving met veel training, omdat hij de zoon van een hertog is en op een dag... de hertog moet worden. Maar hoezeer hij is voorbereid en opgeleid voor die rol; is het echt iets waar hij van droomt? Dat is de worsteling van dat personage. Het is net als Michael Corleone in The Godfather - het is iemand met een zeer tragisch lot en hij zal iets worden dat hij niet wilde worden."

Bekijk de afbeelding
Wie is Paul Atreides?
Ook ging Villeneuve in op naar wat Paul Atreides zoekt. Wat doet hij anders dan zijn familieleden en voorouders? Duidelijk is dat hij op onderzoek uitgaat en andere mensen en rassen ontmoet in het Dune-universum.


"Of hij overleeft hangt af van het feit of hij de juiste beslissingen kan nemen en zich kan aanpassen aan verschillende gevaarlijke situaties. Het is een heel mooi verhaal over iemand die in zijn kracht komt. Zoals elke jongvolwassene zoekt hij naar zijn identiteit en zijn plaats in de wereld. En hij zal dingen moeten doen die geen van zijn voorouders kon doen. Hij heeft de prachtige eigenschap nieuwsgierig te zijn naar andere mensen, empathie te hebben. Het is iets dat hem naar andere culturen zal trekken, en dat is wat zijn leven redt."

Dune wordt gezien als één van de grootste films van het jaar en staat gepland voor 17 december.



NieuwsFilm

meest populair