Dit aspect van 'Dune' kostte een jaar om te ontwerpen

Dit aspect van 'Dune' kostte een jaar om te ontwerpen

Denis Villeneuve nam extreem uitgebreid de tijd hiervoor.

Regisseur Denis Villeneuve mocht dan eindelijk werken aan zijn gedroomde Dune. Hij vertelt in elk geval in twee delen het verhaal van Paul Atreides en de woestijnplaneet Arrakis. En nam wel heel uitgebreid de tijd voor een specifiek element.

Tijdens een interview met Empire Magazine, vertelde Villeneuve dat hij extreem veel aandacht heeft besteed aan het ontwerp van de Shai-Hulud. Zij zijn zowel dodelijk als essentieel voor het ecosysteem van Arrakis. En voor het verhaal van Dune.

De Shai-Hulud
De Shai-Hulud ken je vermoedelijk beter als de zangwormen. "We hebben echt elk detail besproken, dat het mogelijk moet maken dat zo'n beest bestaat. Van de textuur van de huid, tot de manier waarop de bek opent en het systeem waarmee het voedsel uit het zand kan halen," aldus Villeneuve. "Het heeft ons een jaar gekost om de perfecte vorm te vinden die prehistorisch genoeg oogde."

In Dune zien we hoe Paul Atreides moet reizen naar de woestijnplaneet waar zijn familie de heerschappij over heeft. Arrakis is de plek waar de meest waardevolle grondstof van het universum vandaan komt. En dat leidt tot een groots politiek steekspel.

NieuwsFilm

meest populair