Algemeen

Officieel: Compleet nieuwe 'Justice League'-versie in 2021!

Definitief een Snyder Cut op HBO Max.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Er is heel wat meer duidelijk over de Snyder Cut die er gaat komen van de DC-film Justice League. Deze superheldenfilm verscheen in 2017 na een hoop gedoe achter de schermen. Regisseur Zack Snyder maakte het nieuws bekend en via The Hollywood Reporter krijgen we de details.

Tijdens de Watch Party van Man of Steel onthulde Snyder dat er wordt gewerkt aan Director's Cut. Deze aangepaste versie verschijnt ergens in 2021. Warner Bros. Pictures directeur Toby Emmerich nam in november 2019 al contact met Snyder op om de versie te maken.

Compleet nieuwe film (of serie)
Snyder weet nog niet in welke vorm zijn Zack Snyder's Justice League verschijnt. Het zou een film van 4 uur kunnen zijn, of een soort van serie bestaande uit zes hoofdstukken. De originele crew van de film gaat de film afronden, met de gewenste muziek, montage en visuele effecten. De cast in beschikbaar voor nieuwe dialoog, maar naar verluidt niet voor reshoots.

"Het zal iets geheel nieuws zijn. En dit zeg ik vooral tegen degenen die de bioscoopversie hebben gezien," zei Snyder uit, die zegt dat hij nooit de bekritiseerde bioscoopversie van Joss Whedon heeft gezien. "Je hebt waarschijnlijk een kwart gezien van wat ik heb gepland."

#ReleaseTheSnyderCut
De kosten zouden volgens een bron van The Hollywood Reporter rond de $20 tot $30 miljoen liggen. Al met al: #ReleaseTheSnyderCut heeft gewerkt!
39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

X-pool

Avatar

holy

Rafael11

Avatar

Nou, ben benieuwd. De Snyderfans hebben hun zin gekregen. Ben benieuwd of deze versie echt stukken beter is dan die we gezien hebben. Als we maar een kwart hebben gezien van zijn versie, dan heeft WB wel heel veel lopen prutsen.

En als deze idd zoveel beter zou zijn en deze versie wordt gewaardeerd, hoe zit het dan met het DCEU universum? Is de Snyderversie dan 'canon'? Bestaat er eignlijk nou nog wel een DCEU?

Maac

Avatar

Klinkt niet echt meer als een 'cut'.

Maar goed, als hij de illusie heeft ook maar iets van waarde te hebben in de bestaande versie heeft 'ie het wat mij betreft mis. Of hij moet bereid zijn de complete rol van Ezra Miller eruit te knippen, maar dat lijkt me sterk.

PRIME

Avatar

Yeeeees!

Van wat ik begrijp was zo'n 70% van de whedon cut van Snyder. Echter was Snyder's theatrical cut 3.5+ uur lang. En Whedon's cut was, incl 30% reshoots, 2 uur.

Heel erg benieuwd!

PRIME

Avatar

@Maac

Ezra Miller was zo kut.

RobzZ01

Avatar

Laat maar komen! Hier heb ik zin in. Hoe dan ook, krijgen we een Justice League die veel maar zal aansluiten op wat is opgezet in Man of Steel en BvS en dat is al te prijzen.

RobzZ01

Avatar

Laat maar komen! Hier heb ik zin in. Hoe dan ook, krijgen we een Justice League die veel maar zal aansluiten op wat is opgezet in Man of Steel en BvS en dat is al te prijzen.

Thiver

Avatar

Rafael11 "Als we maar een kwart hebben gezien van zijn versie, dan heeft WB wel heel veel lopen prutsen."

Wel... Snyders versie zou vier uur duren en een kwart daarvan is een uur. Lijkt me niet ondenkbaar dat de helft van de twee uur durende biosversie afkomstig is van Zack Snyder en Joss Whedons de rest heeft gevuld.

Civilian Supreme

Avatar

Eens met jullie dat The Flash niet heel lekker werd neergezet. De humor was tenenkrommend maar ook dat kan aan de reshoots van Whedon liggen. Zijn pak was ook verschrikkelijk.

Ik vind dit echt topnieuws!
Met name omdat die veel te lichte toon met flauwe humor het raam word uitgedonderd. Ik zie graag de versie waar Batman geen komiek is en vooral voor de originele scenes met Superman.
Junkie xl terug is ook een enorme pluspunt en ook nog verbeterde effecten. Ik zie alleen maar positieve dingen in deze nieuwe versie.
Dit verhoogd ook weer de kansen op een Mos 2 met Cavill.
Zin in!

Frietgezicht

Avatar

Alsof Snyder zo’n top regisseur is. Mensen doen alsof zijn cut opeens een meesterwerk is. En dat terwijl ik Batman VS Superman wel ok vind(op kut Luthor en het einde na) maar de meeste vinden het een teleurstelling en hij is ook de maker van Sucker Punch, een van de slechtste films ooit gemaakt.

Is de compleet mislukte badguy Steppenwolf bijv opeens een Thanos? En 70% aanpassen? Kan mij niet voorstellen dat het grote actie scenes zijn die een vermogen kosten en eruit geknipt zijn. Toen werd gesproken dat Whedon vooral grappen en een luchtige toon ging toevoegen.

Als er echt 70% veranderd(maar dat zegt dezelfde man die Maac zou negeren en nu hem +1 geeft) ben ik wel benieuwd.

Rafael11

Avatar

Denk dat we in ieder geval Darkseid gaan zien!

d3c3pticon0608

Avatar

Finally!! Hier kijk ik zo erg naar uit!!

Maac

Avatar

@PRIME
De momenten dat we het eens zijn, zijn misschien zeldzaam, maar ze zijn er!

@Frietgezicht
Eens, ik geloof ook niet dat als je alle slechte elementen eruit knipt er een goede film overblijft.

Al moet ik wat betreft Snyder wel zeggen dat ik zeer genoten heb van Dawn of the Dead, 300 en Man of Steel. Watchmen vind ik geen donder aan, maar ik zie wel dat de film goed is geregisseerd (misschien wel één van de beste voorbeelden van hoe je een comic kan verfilmen).

Wat mij betreft zit er een hele goede regisseur in Snyder, maar hij komt er niet altijd uit.

ThysRomani

Avatar

Holy fuck nut, Batman!

Ik ben benieuwd!!!

Sunspot

Avatar

Haha, serieus :D

Kom maar op!

Sunspot

Avatar

MIsschien dat WB Snyder ook weer een kans gaat geven, Cavill...

Waarom zouden ze anders de moeite doen, zo een mooie zet zijn, denk dat WB de film zelf ook beter vind

Hoe vet zou dat zijn, maar dan kan Snyder niet meer zo donker maken zomaar, hoewel hij van plan was het wat lichter te maken, Superman dan.

Iedereen is er nog, behalve Batfleck.

Gewoon weer MOS2 maken met CAvill, JL van Snyder of ander.

Maar goed, eerst maar eens afwachten Smiley face

TheWatcher

Avatar

Tering jantje, het is hun toch nog gelukt met hun #snydercut. Maar ik voorspel een lichte verbetering...ok de flauwe humor gaat eruit....maar dan heb je nog steeds ezra miller, steppenwolfph, cyborg zag er niet uit, hopenlijk ook betere kleurenpalet keuze, want het landschap in het slotakkoord deed mij bijna denken aan een van mijn "tripjes" plus het strookte ook niet met hoe de zgnmd terra vorming in het flashback gebeurde. We zullen er blijkbaar toch achterkomen in de toekomst, ben benieuwd.

Civilian Supreme

Avatar

@Frietgezicht
Dat mensen een meesterwerk verwachten lees ik eigenlijk nergens, wel dat het een flinke verbetering kan zijn. Het kan wat mij betreft nooit slechter zijn dan wat we kregen. Ik denk serieus dat we een hele andere film te zien krijgen, van mij hoeft alleen dat superheldengroepjes gedoe niet zo. Altijd een beetje duf als ze zo bij elkaar staan.
Ze hadden gewoon eerst voor een Mos 2 en 3 moeten gaan voor ze gingen combineren. Mos vind ik echt een hele goede film op een paar kleine minpuntjes na.
Vorige week na een hele lange tijd weer eens Superman 1 tm 4 gekeken. Vroeger vond ik ze altijd leuk om te zien maar ze zijn echt heel slecht, zit ook totaal geen lijn in de vervolgdelen. Deel 1 gaat grotendeels nog maar het terugdraaien van de tijd aan het eind doet de film geen goed. Reeve is wel memorabel als Kent/Superman.

Frietgezicht

Avatar

@ Supreme, ik maak het misschien groter maar bedoel een ‘meesterwerk’ in het superhelden genre of in ieder geval een toppertje.
Denk niet dat iedereen graag die snyder cut film wil zien omdat ze in plaats van een cijfer 3 nu een 4 geven of in plaats van een 6 nu een 7.

Ik zie nog steeds suffe karakters(op Batman en Aquaman na die tenminste wat karakter en pit hebben), een slechte badguy, een kut verhaaltje over dozen etc.

Kan mij niet niet voorstellen dat al die studio pipo’s totaal geen verstand ervan hebben en in de snyder cut niks zagen dus een andere regisseur het lieten aanpassen. Alsof ze een draak van een film bekeken hebben die eigenlijk heel goed blijkt?

Robbepost

Avatar

Ik verwacht toch wel een flinke verbetering. De stijl van Snyder in met name het sterke Man of Steel en in mindere mate BvS maakte wellicht niet iedereen enthousiast, maar van de stijl van Whedon in Justice League werd helemaal niemand enthousiast.
Dat misbaksel wijkt ook zo af van de ingezette toon uit de vorige films. Ik vond die toon juist gaaf en afwijkend van de MCU formule.
Ik ben wel blij met dit nieuws. Ik hoop op een lekker lange film!

O en zou Zack de Whedon versie echt nooit gezien hebben? Of zou hij zijn tv stuk hebben gemaakt elke keer als hij het weer probeerde.........

Civilian Supreme

Avatar

@Friet
Het verhaal was inderdaad niet echt bijzonder en de villain al helemaal niet, daarom vond ik zelf Mos zo goed, Zod had best goede beweegredenen voor zijn acties en was echt een gave tegenstander.
Daar zal weinig verbetering inzitten maar toch....
De studiobonzen destijds aan de leiding zou ik niet teveel krediet geven, was vooral paniekvoetbal wat ze deden omdat ze zagen dat de lichte toon van Marvel zo succesvol was.
Ik hou zelf meer van een donkere toon met wat zwarte humor.

@Robbepost
Denk dat hij de film echt wel heeft gezien, hoe weet hij anders dat de film noemenswaardig anders is dan zijn versie?

Daanminator

Avatar

Mooi, hopelijk ook een bios release.

Decepticon

Avatar

@Friet
Ik denk dat het er zo juist heel vaak aan toe gaat bij de filmstudio's, dat ze er gewoon compleet naast zitten van wat zij denken wat goed is en wat het publiek goed vindt.
Maar ik begrijp je standpunt heel goed, het verhaal rond de zgn. motherbox dozen. Steppenwolf is min of meer een minion van Darkseid.

Maar ik denk in ieder geval dat we een heel andere en een betere film krijgen te zien met de Snyder Cut. Kwa verhaal en uitwerking van de personages.

We verwachten in ieder geval de de flauwe humor en lichte toon eruit gehaald wordt, iets wat voor WB zo belangrijk was om Marvel te kopiëren.
Naast de meer duistere toon zal het kleurenpalet ook weer grauwer en minder kleurrijk zijn. Dat verschil konden we al in de trailers zien. De trailer van Whedons versie was veel kleurrijker, was met veel rood ipv blauw van Snyder.

Als ze er maar geen serie van maken, dat zou gaar zijn. Maar ik denk ook niet dat Snyder dat wil.

Ik ben het meestal ook niet eens met Maac, maar nu wel een keer, want ik vind Watchmen ook geen donder aan.

Master Of Films

Avatar

Eens met Maac's Flash en nuchtere Frietgezicht. Iig zijn we eindelijk verlost van die 10.000 #ReleaseTheSnyderCut geruchten. Zack kan zijn werk afmaken. Nu kunnen alle websites gaan speculeren wat er gaat veranderen. Smiley face
Wat zou Mark Hamill en Joss Whedon hier van vinden?

horizon

Avatar

maar frietgezicht, zoveel waarheden en dan de plank misslaan bij Sucker Punch?

Tuurlijk, geen meesterwerk maar wel een ontzettend toffe film.

STYD

Avatar

Dit is ontzettend goed nieuws. Dit gaat 100% een verbetering worden. Ezra Miller vind ik ook totaal verkeerd gecast, ben benieuwd of dat aan Snyder of Whedon lag. Zijn humor was echt slecht. Een een grappige Batman zat niemand op te wachten. Ook ben ik benieuwd naar Cyborg. Miste toch wel zijn hele origin verhaal.

Als ik maar Darkseid zie ben ik al blij ). No Lanterns, No kryptonian this world Will fall like all the others. En als het goed is krijgen we lanterns te zien. Alleen al voor ZS JL zou ik een abonnement op HBO Max nemen

Artificialis

Avatar

Het wordt straks pijnlijk als blijkt dat de director's cut nog slechter wordt dan het origineel. Zack Snyder is natuurlijk ook ooit de regisseur van Watchmen geweest. En eerlijk is eerlijk, die director's cut daarvan was een enorme verbetering op het origineel, dat wat mij betreft al een zeer goede film was. Dus wie weet wordt dit wel wat.

Steve-O

Avatar

Whedon's films was zwaar ruk.

Ik kijk uit naar Snyder's film. Ben benieuwd.

Frietgezicht

Avatar

@ Horizon, alles met ‘actie’ zit geen spanning in omdat het nep is en ze niet kunnen sterven etc. Dat haalt veel plezier eruit als er in actie scenes met gevaar 0% spanning zit.
Buiten dat vind ik het qua dialogen, karakters etc ook niet veel soeps. Ieder z’n ding.

Frietgezicht

Avatar

@ Horizon, alles met ‘actie’ zit geen spanning in omdat het nep is en ze niet kunnen sterven etc. Dat haalt veel plezier eruit als er in actie scenes met gevaar 0% spanning zit.
Buiten dat vind ik het qua dialogen, karakters etc ook niet veel soeps. Ieder z’n ding.

Frietgezicht

Avatar

@ Horizon, alles met ‘actie’ zit geen spanning in omdat het nep is en ze niet kunnen sterven etc. Dat haalt veel plezier eruit als er in actie scenes met gevaar 0% spanning zit.
Buiten dat vind ik het qua dialogen, karakters etc ook niet veel soeps. Ieder z’n ding.

23VDV23

Avatar

Ik behoor tot een schijnbare minderheid die een voorkeur had voor de toon van Man of Steel en Batman v Superman boven die van Marvel en was erg teleurgesteld toen DC wanhopig Justice League in een Marvel jasje probeerde te hijsen. Ik verwacht geen meesterwerk, maar ben hier wel zeer benieuwd naar. Batman v Superman ultimate cut is naast de Nolan trilogie een van de weinige superhelden films die ik daadwerkelijk in huis heb. Maar goed, ik ben dan ook wel vaker te betrappen op een 'afwijkende' mening. Zie mijn voorliefde voor The Last Jedi.

Robbepost

Avatar

^ op the last jedi na ben ik het met je eens!
Friet reageer jij nog ff op Horizon?

Frietgezicht

Avatar

^ Robbe, normaal bij dubbel posts passen mensen de berichten aan met -dubbelpost- maar alles wat ik plaats is zo interessant en relevant dat 3x lezen zelfs aan te raden is. Denk dat ik voortaan al mijn berichten 3x post.

@23VDB23, minderheid. Volgens mij was de serieuze donkere toon voor de meeste juist een pluspunt.

Frietgezicht

Avatar

^ Robbe, normaal bij dubbel posts passen mensen de berichten aan met -dubbelpost- maar alles wat ik plaats is zo interessant en relevant dat 3x lezen zelfs aan te raden is. Denk dat ik voortaan al mijn berichten 3x post.

@23VDB23, minderheid. Volgens mij was de serieuze donkere toon voor de meeste juist een pluspunt.

Frietgezicht

Avatar

^ Robbe, normaal bij dubbel posts passen mensen de berichten aan met -dubbelpost- maar alles wat ik plaats is zo interessant en relevant dat 3x lezen zelfs aan te raden is. Denk dat ik voortaan al mijn berichten 3x post.

@23VDB23, minderheid. Volgens mij was de serieuze donkere toon voor de meeste juist een pluspunt.

chefry1983

Avatar

Ik ben benieuwd. De huidige film is zeker geen meesterwerk maar ik heb me er prima mee vermaakt

Thiver

Avatar

STYD "Ezra Miller vind ik ook totaal verkeerd gecast, ben benieuwd of dat aan Snyder of Whedon lag."

Hoezo zou dat aan Joss Whedon kunnen liggen? Miller was al lang gecast voordat Whedon in deze shitstorm betrokken raakte.

NieuwsFilm