Featured

De meest boeiende muzikale biopics die nog niet werden gemaakt

De meest boeiende muzikale biopics die nog niet werden gemaakt

door Steven van der Vegt om 13:33 in Featured
In 2018 maakte Bohemian Rhapsody de muzikale biopic weer enorm relevant en reuze populair. Na deze film over de band Queen kreeg ook Elton John zijn eigen film in de vorm van Rocketman. Sindsdien willen filmstudio's graag op deze trend inhaken met hun eigen muzikale verfilmingen. Hier een aantal suggesties voor boeiende verhalen die nog niet zijn aangeboord.


Rumours
Dit album van de band Fleetwood Mac kwam uit in 1977 en was een groot succes. Tijdens het opnameproces lag een hitplaat echter niet perse voor de hand. Verbroken liefdesrelaties onder de bandleden, drugs, en vooral veel ruzie waren aan de orde van de dag in deze periode. Ondanks de getroebleerde verhoudingen maakte de band een van de meest iconische albums ooit en moesten ze door alle fricties heen werken om de vruchten van hun succes te plukken.


Crossroads
Ondanks dat de mythe al veelal in verschillende films en andere vormen van popcultuur naar voren kwam, is er nooit een film over de mythe en de man zelf verschenen. Dan hebben we het over het verhaal van bluesmuzikant Robert Johnson. Hij zou aanvankelijk geen geweldige gitarist zijn geweest, totdat hij bij een verlaten kruispunt zijn ziel aan de duivel verkocht. Toen werd hij de meester-gitarist die een belangrijke basis voor (blues)gitaar zou leggen.


Playback-gate
Tegenwoordig is het niet meer gek dat popartiesten als posterboys gebruikt worden terwijl ze muzikaal niet bekwaam zijn. Maar toen naar voren kwam dat het duo Milli Vanilli nooit zelf hadden gezongen op hun hits, bleek dit een groot schandaal. Achter dit complot zat producent Frank Farian, die de daadwerkelijke vocalisten niet te marketen vond. De act leverde zijn Grammy-awards in en moest van de rechter zelfs iedereen die een album kocht de aankoopprijs terugbetalen.


Clapton vs Harrison
We zagen de laatste jaren al vaak genoeg superhelden het tegen elkaar opnemen. Waarom niet twee gitaarhelden? Eind jaren zestig werd Eric Clapton verliefd op de vrouw van zijn maat George Harrison. Op een dag zou Clapton, dronken en bewapend met gitaar en versterker, bij Harrison op de stoep zijn verschenen voor een gitaarduel. Het tweetal zou vervolgens in een urenlang snarengevecht verwikkeld zijn geweest om de liefde van model Pattie Boyd te winnen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sand

Avatar

dit zijn al een paar goede ideeen ja, maar er zijn er zoveel..
Biopic van Lemmy, the beatles, Michael jackson, Kurt Cobain,.. er zijn er zovelen waar je een boeiende film over kan maken

Shifty777

Avatar

Ik had de rest van de week inderdaad nog door kunnen gaan met het schrijven van dit artikel, maar de deadline was helaas al vandaag ;)

Master Of Films

Avatar

Fleetwood Mac's Rumours kwam officieel uit 1977 en was opgenomen in 1976. Anyway het is wel goed voer voor een biopic.

Shifty777

Avatar

Je hebt gelijk Master, ik heb me vergist! Ik pas het aan, thanks.

Frietgezicht

Avatar

@ Sand, maar wat doe je dan bij Kurt aan het einde? Moord of zelfmoord?

Sand

Avatar

@Friet, cliffhanger? Smiley face of alternitive endings haha
ja je kan natuurlijk ook zijn dood niet in beeld brengen zoals bij de biopic van Queen

NieuwsFilm