De meest boeiende muzikale biopics die nog niet werden gemaakt

De meest boeiende muzikale biopics die nog niet werden gemaakt

De meest boeiende muzikale biopics die nog niet werden gemaakt

In 2018 maakte Bohemian Rhapsody de muzikale biopic weer enorm relevant en reuze populair. Na deze film over de band Queen kreeg ook Elton John zijn eigen film in de vorm van Rocketman. Sindsdien willen filmstudio's graag op deze trend inhaken met hun eigen muzikale verfilmingen. Hier een aantal suggesties voor boeiende verhalen die nog niet zijn aangeboord.

Bekijk de afbeelding
Rumours
Dit album van de band Fleetwood Mac kwam uit in 1977 en was een groot succes. Tijdens het opnameproces lag een hitplaat echter niet perse voor de hand. Verbroken liefdesrelaties onder de bandleden, drugs, en vooral veel ruzie waren aan de orde van de dag in deze periode. Ondanks de getroebleerde verhoudingen maakte de band een van de meest iconische albums ooit en moesten ze door alle fricties heen werken om de vruchten van hun succes te plukken.

Bekijk de afbeelding
Crossroads
Ondanks dat de mythe al veelal in verschillende films en andere vormen van popcultuur naar voren kwam, is er nooit een film over de mythe en de man zelf verschenen. Dan hebben we het over het verhaal van bluesmuzikant Robert Johnson. Hij zou aanvankelijk geen geweldige gitarist zijn geweest, totdat hij bij een verlaten kruispunt zijn ziel aan de duivel verkocht. Toen werd hij de meester-gitarist die een belangrijke basis voor (blues)gitaar zou leggen.

Bekijk de afbeelding
Playback-gate
Tegenwoordig is het niet meer gek dat popartiesten als posterboys gebruikt worden terwijl ze muzikaal niet bekwaam zijn. Maar toen naar voren kwam dat het duo Milli Vanilli nooit zelf hadden gezongen op hun hits, bleek dit een groot schandaal. Achter dit complot zat producent Frank Farian, die de daadwerkelijke vocalisten niet te marketen vond. De act leverde zijn Grammy-awards in en moest van de rechter zelfs iedereen die een album kocht de aankoopprijs terugbetalen.

Bekijk de afbeelding
Clapton vs Harrison
We zagen de laatste jaren al vaak genoeg superhelden het tegen elkaar opnemen. Waarom niet twee gitaarhelden? Eind jaren zestig werd Eric Clapton verliefd op de vrouw van zijn maat George Harrison. Op een dag zou Clapton, dronken en bewapend met gitaar en versterker, bij Harrison op de stoep zijn verschenen voor een gitaarduel. Het tweetal zou vervolgens in een urenlang snarengevecht verwikkeld zijn geweest om de liefde van model Pattie Boyd te winnen.

NieuwsFilm

meest populair