Algemeen

Waarom Wolverine wel dood moest in 'Logan'

Regisseur James Mangold vertelt over het einde van de film.

door Jim Pedd om 13:04 in Algemeen
Fans van X-Men wisten dat Logan de laatste film van Hugh Jackman als het personage zou zijn. Lang niet iedereen had verwacht dat Logan dood zou gaan in de film. Volgens regisseur James Mangold waren er twee mogelijkheden voor het einde van Logan.

"Het leek logisch dat, als dit zijn laatste film zou zijn, hij ofwel aan het eind richting de horizon zou rijden, of zou doodgaan. Je moet immers het gordijn van zijn verhaal sluiten. Dat is een logische aanname toch?" begon Mangold zijn verhaal.

Twee opties
De keuze was wat hem betreft om iets te doen wat krachtiger as en nieuwer voelde. "We kozen voor de dood, omdat we je het gevoel van afsluiting moet hebben. Je moet dat gevoel geven, vooral als je kijkt naar het nalatenschap van het werk van Hugh en de vele films waarin hij speelde."

Filmstudio Fox stond hier ook achter en was "Helemaal niet nerveus. Het voelde namelijk als een echte gebeurtenis. Op een zekere manier zorgde dit er namelijk voor dat je de film wel moest gaan zien, want het was het einde van een legende.".

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Logan is de beste afsluiter voor heel de X-men filmreeks.

YadMedia

Avatar

Enige super Hero film die het kijken waard was.

Hulk

Avatar

Geweldige film

adofmirosch

Avatar

Prima film, leuk dat de makers gingen voor een western achtige film. Zijn dood was wel het hoogtepunt. Sowieso een van de beste X-men films.

spooklift

Avatar

Nou, je hebt de spoiler verklapt.

Artificialis

Avatar

Een overhypte film, laten we eerlijk zijn. Leuk hoor, de R rated arthouse sfeer. Maar waar ging het verhaal nou eigenlijk over? Opa, stiefzoon en kleindochter op een roadtrip. Met een derde act die pijnlijk genoeg deed denken aan Wolverine Origins. Een kloon van Logan is ook niet bepaald een origineel concept geweest.

Frietgezicht

Avatar

@ Arti, ik vind Logan erg goed maar vind het ook geen ongelooflijk sterk verhaal nee. Maar vergelijk de film ook niet met Schlinder’s List of Goodfellas, gewoon een heerlijke zit die veel pluspunten heeft zoals de acteurs, sfeer, enz. Ik denk dat het ‘zwakke’ verhaal niet stoort.

Had trouwens graag een X-Men film in dezelfde style gezien die een prequel was op deze(waarin ze dus allemaal sterven) maar wel eerder uitkwam.
Dat Logan dood zou gaan was geen verrassing maar een film waarin alle X-Men zouden sterven was dat wel geweest.

eltorro

Avatar

@Frietgezicht: Ik vind dat je het verhaal zo te makkelijk af doet. Het verhaal is erg personage gedreven en dat werkt goed. Ze kiezen niet voor vele plottwisten, maar voor een 'final' karakter ontwikkeling van Wolverine, de hele film staat in teken daarvan. Dat maakt het juist erg sterk.

Er zijn uiteraard films met betere verhalen te vinden. Maar qua Marvel films is dit toch wel de top.

Rutherford

Avatar

Goede superheldenfilm. Ik mis Wolvie wel. Een van mijn favoriete helden. Heeft een duistere kant, net dat is de moeite waard. Benieuwd naar de invulling van Wolverine in MCU.

Sunspot

Avatar

WAs goed, maar had liever originele slot gezien, dat Wolvie wegloopt, zwaar gehavend, onzeker of hij dood zal gaan en dan gewoon einde.

DAt hij X23 moet dwingen om zelf verder te gaan met de andere kind mutanten.

En dan zou hij altijd nog kunnen opduiken, of niet, wat dan ook.

Maar goed, was zo ook goed, maar had toch liever wat ik hiervoor typ

Sunspot

Avatar

@Boven

Juist, verhaal was juist goed, hoe hij naar de drank grijpt om alles wat er is gebeurd, relatie met Xavier.

En dan X23 ontmoeten, toch nog iets om echt voor te vechten, offert zich op voor de voglende generatie, weer een doel.

Dat is goed genoeg, vooral gezien achtergrond, Xmen films.

Enige wat me irriteerde was die Reaver die achter Wolvie aan ging.

En ook die kloon, was juist zo goed ( en vet droog ook met die boeren :D), dat hij juist Xavier dood en Xavier nog even leeft, Logan kan vertellen dat hij het niet was.

Was ook de meest emotionele scene, niet die sterfscene.

Maac

Avatar

De enige X-Men film die de moeite waard was om 2x te zien. Laten we eerlijk zijn; de doorsnee superheldenfilm moet het niet hebben van het verhaal.

NieuwsFilm

meest populair