Waarom Wolverine wel dood moest in 'Logan'

Waarom Wolverine wel dood moest in 'Logan'

Regisseur James Mangold vertelt over het einde van de film.

Fans van X-Men wisten dat Logan de laatste film van Hugh Jackman als het personage zou zijn. Lang niet iedereen had verwacht dat Logan dood zou gaan in de film. Volgens regisseur James Mangold waren er twee mogelijkheden voor het einde van Logan.

"Het leek logisch dat, als dit zijn laatste film zou zijn, hij ofwel aan het eind richting de horizon zou rijden, of zou doodgaan. Je moet immers het gordijn van zijn verhaal sluiten. Dat is een logische aanname toch?" begon Mangold zijn verhaal.

Twee opties
De keuze was wat hem betreft om iets te doen wat krachtiger as en nieuwer voelde. "We kozen voor de dood, omdat we je het gevoel van afsluiting moet hebben. Je moet dat gevoel geven, vooral als je kijkt naar het nalatenschap van het werk van Hugh en de vele films waarin hij speelde."

Filmstudio Fox stond hier ook achter en was "Helemaal niet nerveus. Het voelde namelijk als een echte gebeurtenis. Op een zekere manier zorgde dit er namelijk voor dat je de film wel moest gaan zien, want het was het einde van een legende.".

NieuwsFilm

meest populair