Algemeen

'Jurassic World 3' niet het einde, maar de start een nieuw tijdperk!

Dus Dominion is niet het einde van Jurassic Park.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2021 géén dino-attractiepark, maar een échte dinowereld. Jurassic World: Dominion laat namelijk zien hoe de dino's die in Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018 ontsnapten een plekje toe-eigenen in de leefomgeving van mensen, met uiteraard een aantal onvermijdelijke confrontaties.

Wat eveneens onvermijdelijk is, is dat er na de derde Jurassic World meer films in de Jurassic Park-franchise zullen verschijnen. Dit is wat Frank Marshall laat weten in gesprek met Collider. "Het is het begin van een nieuw tijdperk," aldus de producent.

Jurassic Earth of Planet?
"De dinosauriërs bevinden zich nu op het vasteland en onder ons, en daar zullen ze nog wel enige tijd blijven, hoop ik," zei Marshall over de toekomst van de miljardenfranchise. Zou dit betekenen dat we na Jurassic Park en Jurassic World vervolgens Jurassic Earth of [i]Jurassic Planet-films krijgen?

Eerder meldde hoofdrolspeler Chris Pratt (Owen Grady) nog dat hij de film ziet al een afronding. "Deze voelt als het einde. Iedereen zit erin," onthulde Pratt eerder dit jaar tijdens The Ellen Show. "De film zal dus aanvoelen als Endgame die alles uit Marvel bij elkaar bracht."

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Nee niks meer voor mij. Maar Coola en effie wens ik alvast heel veel plezier!

Coola

Avatar

Als het daadwerkelijk afgesloten zou worden met Jurassic World: Dominion zou ik het niet erg vinden. Maar als ze na JW3 gewoon door gaan vind ik het ook niet erg.

Frietgezicht

Avatar

Adof ^ Ik heb de reeks nog niet opgegeven. JP 1 top, JP 2 sterk(zwak einde), JP 3 erg vermakelijk, JW 1 erg vermakelijk en JW 2 Fallen Shit pure bagger.
Maar als de vrouw des huizes een keer een slechte maaltijd op tafel zet na voorheen heerlijke hapjes ban je dr ook niet gelijk uit de keuken.
Hoop dat Fallen Kingdom gewoon het zwarte eendje zal zijn in een mooie reeks.

Monojaxx

Avatar

Ik ben meer voor een tijdreis element in de films. Dat ze terug gaan naar het krijt -én jura, en daar dinosauriërs ophalen. Dat gaat natuurlijk fout en zitten ze vast. Dan komen ze er achter dat het niet een meteoriet is geweest die de toenmalige beschaving uitwiste, maar iets sinisters, iets buitenaards. Misschien wel Predators!

Coola

Avatar

Een tv serie er van maken lijkt mij wel een goede optie.


Afgelopen dagen overigens weer eens naar de Jurassic Park/World films gekeken. Tja wat kan ik er nog over zeggen, ik vind ze stuk voor stuk heerlijke films. JP1 zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart ( de vlam die The Land Before Time bij mij heeft aangewakkerd voor de liefde van dinosauriërs kreeg een flinke boost in 1993 door JP1) maar The Lost World: Jurassic Park en Jurassic World : Fallen Kingdom blijven voor mij respectievelijk de nummer één en twee. En JP3 ondanks ik geniet van die film, blijft er één scène in de film die mijn hart keer op keer breekt.

Master Of Films

Avatar

Chris Pratt "De film zal dus aanvoelen als Endgame die alles uit Marvel bij elkaar bracht."
Ik denk dat Zack Snyder dat ook gaat doen met zijn JL HBO Max cut. Met het verschil dat JL HBO Max cut wellicht ook een Darkseid heeft.Maar heeft Dominion dan voor Thanos/Darkseid figuur. Al die JP figuren van vroegâh bijelkaar stoppen, maakt dat nog geen Endgame. Helemaal niet zonder Nedry & Arnold (beide uit de enige echte Jurassic Park klassieker).

adofmirosch "Maar Coola en effie wens ik alvast heel veel plezier!"
Toch fijn dat er nog fans zijn, die niet zijn afgehaakt. Daar kan Disney's Star Wars nog een hoop van opsteken.

Ereptile

Avatar

Dinosaurussen blijven dankzij Jurassic Park een deel blijven van mijn leven Smiley face Ben er mee opgegroeid en die obsessie voor ze zal ook niet meer verdwijnen.

Ben wel benieuwd hoe ze nu verder gaan met de films dan. Die short film die op YouTube uitkwam vond ik toch best sterk! Als dat de toon wordt, ben ik helemaal happy!

RockyD12

Avatar

Hopelijk gaan ze echt terug naar de style van de eerste 2 films.

Vond Fallen kingdom maar matig toen ik hem de 1ste x zag ik in de bios, misschien is het anders als ik hem weer zie.

En ja blue.. Vind aan ene kant vet dat die er is maar vind het ook jammer dat ze een dino maatje hebben.. Maarja

Ben benieuwd wat er nog meer komt, ben wel blij dat dit niet het einde is.

Bintzak

Avatar

Alleen kleine dino’s zouden in de echte wereld in staat zijn om een plekje te veroveren, de grote worden gewoon genadeloos afgeknald met de eerste de beste AK47. Maar realisme is ver te zoeken in films tegenwoordig.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind deze serie érg leuk ! En wil er graag meer van zien.
Maar wel variatie AUB

Artificialis

Avatar

Fallen Kingdom was zo'n vreselijk domme film dat er echt een wissel van filmmakers nodig is voordat ik weer enthousiast ga worden. Dominion heeft Emily Carmichael aan boord, die heeft meegeschreven aan het screenplay van Pacific Rim: Uprising.. Dus ik zie het nergens meer naartoe gaan met die film.

Een wereld vol dinosauriërs als basis voor een nieuwe trilogie? Dat is prima. Nieuwe regisseurs en schrijvers kunnen daar ongetwijfeld iets moois van maken. Ze moeten natuurlijk niet The Planet of the Apes 'na-apen', maar een ziekte die uitbreekt waardoor de mensheid in de minderheid terecht komt zou een interessant scenario kunnen zijn. 28 Days Later, maar dan met dinosauriërs? Daar teken ik voor.

Pronk47

Avatar

Vorige week Fallen Kingdom gezien,wat een zwakke film,je zal verwachten dan zins deel een de CGI van de beesten voor uit gaat,maar niet dus.
en waarvoor moet zon dino nu zo snel lopen of over daken wandelen, deel 1 was geweldig 2 kan ik met niet meer zo goed herinneren 3 was zwak 4 was wel oke 5 was zeer zwak.

Ab.marskamp

Avatar

Nog een film zal ik goed vinden ,niet verder uitmelken zonder de bekende spelers die er nu in spelen

Goku32

Avatar

Liever niet, want wat wil je nog meer doen wat we nog niet weten of gezien hebben. Dat word prut werk

Goku32

Avatar

Jp3 was echt geen vermakelijke film, zat me echt te ergeren aan dat kind in de film. En de onzin wat er allemaal in voor kwam. Want hoe kan een jongentje 2 weken overleven op zo een eiland. Helemaal niet geloof waardig vind ik.

KlaasjeNL

Avatar

Wat mij betreft sluiten ze het af en maken ze een geloofwaardige reboot.

Jurassic Park was sterk doordat je ging geloven dat er echt een park bestond op een geheime plek. The Lost World was bagger door dat meisje met haar turnoefeningen, waardoor de film compleet ongeloofwaardig werd. JP3 vond ik alweer een stuk beter. Vermoedelijk ook doordat JP3 een hoop scènes uit de boeken overnam, waar The Lost World dat deels ook deed, maar verpest werd door flink wat neppe, ongeloofwaardige scènes.

Jurassic World was op zich ook een aardige film, maar had die futuristische onzin met hologrammen enz. niet nodig. Bovendien had de film er "last" van dat het park al open was, terwijl het park in het echt niet bestaat. Daar waren de producenten zich vermoedelijk ook bewust van, want voor de release van de film kon je op de website al via zogenaamde webcams meekijken in de verblijven om te suggereren dat het park echt bestond.
Nog een groot minpunt was het trainen van dinosauriërs en ze als oorlogswapens gebruiken. Grote onzin en slecht voor de geloofwaardigheid. Had die onzin gebruikt voor een Dino Riders film of iets dergelijks.

En toen kwam Fallen Kingdom. Toegegeven: ik heb mij ermee vermaakt. Gewoon als hersenloos Hollywoodvermaak. Maar als film in de JP-reeks was het redelijk dramatisch. Verwijzingen naar de oude trilogie waren aardig, maar Hollywood maakte er opnieuw een over-the-top-extravaganza van waarbij de film in dienst stond van de sfx in plaats van sfx in dienst van de film.

Het volgende deel zal er vermoedelijk een schepje bovenop doen, dus sluit de reeks daar maar mee af. En dan gewoon terug naar de roots. De boeken in. Want met name The Lost World heeft weinig met het boek te maken, waardoor je alsnog dat boek kan verfilmen. En ook uit het eerste boek is nog meer dan genoeg inspiratie te halen voor een compleet nieuwe film. Maar blijf alsjeblieft weg bij dinosauriërs trainen, ze gebruiken als wapen, ze de ruimten in te schieten of door de tijd te reizen. Het uitgangspunt van elke film zou moeten zijn dat je denkt dat het weleens echt waar zou kunnen zijn. Dat is wat de eerste film zo goed en met afstand nog steeds de beste maakt.

En voor liefhebbers van de franchise: de boeken moet je absoluut eens gelezen hebben. Ook als je (net als ik) niet van lezen houdt.

NieuwsFilm