Gaat Universal het toch weer proberen? Wordt Paul Feigs 'Dark Army' de nieuwe 'Avengers'?

Gaat Universal het toch weer proberen? Wordt Paul Feigs 'Dark Army' de nieuwe 'Avengers'?

Een vereniging van filmmonsters in plaats van superhelden.

Hoewel Universal afscheid heeft genomen van hun geplande Dark Universe en zich meer is gaan focussen op zelfstandige reboots van klassieke filmmonsters, lijkt de deur nooit helemaal dichtgegooid.

Schrijver en regisseur Paul Feig heeft nu namelijk tegenover Collider onthuld dat hij twee afzonderlijke versies van zijn geplande project Dark Army heeft geschreven en eentje daarvan is toch wel heel opmerkelijk.

In die versie (de andere bevat allemaal onbekende wezens) zou het toch weer de bedoeling zijn dat nostalgische karakters als Dracula, The Wolfman, Frankenstein, Creature From The Black Lagoon, The Mummy en wellicht een nieuwe Invisible Man eenmalig samen te zien zijn.

Daarna zullen de losstaande films een logisch vervolg worden, maar niet de voortzetting van een groots opgezet verhaal. Dus verwacht nog steeds geen langdurige (Marvel) of gehaaste (DC) opbouw naar een uiteindelijke team-up met links en rechts vermoeiende onderlinge connecties.

HAMMER-tijdperk
Volgens Feig zelf is het "één van zijn favoriete scripts die hij ooit heeft geschreven". Hij blijft trouw aan het traditionele genre, maar geeft het niet de duistere horrortint van bijvoorbeeld Leigh Whannels succesvolle The Invisible Man. Het wordt meer luchtig zoals in de jaren '30.

"Ik prefereerde die toon omdat het erg leuke films waren. Ze behandelden het bronmateriaal serieus, maar hadden er ook plezier mee. Er zitten veel extreme karakters in en grappige bijpersonages. Dat is wat ik wil, niet een standaard horrorfilm maken, maar een echte monsterprent".

NieuwsFilm

meest populair