Algemeen

Gaat Universal het toch weer proberen? Wordt Paul Feigs 'Dark Army' de nieuwe 'Avengers'?

Een vereniging van filmmonsters in plaats van superhelden.

door Arjen Rooseboom om 21:55 in Algemeen
Hoewel Universal afscheid heeft genomen van hun geplande Dark Universe en zich meer is gaan focussen op zelfstandige reboots van klassieke filmmonsters, lijkt de deur nooit helemaal dichtgegooid.

Schrijver en regisseur Paul Feig heeft nu namelijk tegenover Collider onthuld dat hij twee afzonderlijke versies van zijn geplande project Dark Army heeft geschreven en eentje daarvan is toch wel heel opmerkelijk.

In die versie (de andere bevat allemaal onbekende wezens) zou het toch weer de bedoeling zijn dat nostalgische karakters als Dracula, The Wolfman, Frankenstein, Creature From The Black Lagoon, The Mummy en wellicht een nieuwe Invisible Man eenmalig samen te zien zijn.

Daarna zullen de losstaande films een logisch vervolg worden, maar niet de voortzetting van een groots opgezet verhaal. Dus verwacht nog steeds geen langdurige (Marvel) of gehaaste (DC) opbouw naar een uiteindelijke team-up met links en rechts vermoeiende onderlinge connecties.

HAMMER-tijdperk
Volgens Feig zelf is het "één van zijn favoriete scripts die hij ooit heeft geschreven". Hij blijft trouw aan het traditionele genre, maar geeft het niet de duistere horrortint van bijvoorbeeld Leigh Whannels succesvolle The Invisible Man. Het wordt meer luchtig zoals in de jaren '30.

"Ik prefereerde die toon omdat het erg leuke films waren. Ze behandelden het bronmateriaal serieus, maar hadden er ook plezier mee. Er zitten veel extreme karakters in en grappige bijpersonages. Dat is wat ik wil, niet een standaard horrorfilm maken, maar een echte monsterprent".

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Stop er mee jongens. Het gaat niet lukken. Maak gewoon afzonderlijk sterke films zo der rekening te houden met het grotere plaatje.

Decepticon

Avatar

Inderdaad, stop er alsjeblieft mee. Universal moet afscheid nemen van Paul Feig, die moet zich helemaal niet bezig houden met dit materiaal.
Als hij het over een luchtige toon heeft, betekent dat waarschijnlijk comedy die niet aanslaat.

Spider-fan

Avatar

Kan op zich heel leuk zijn. Monster Squad uit 1987 van Fred Dekker is iets dergelijks - ik wist trouwens niet dat die zó hoog gewaardeerd was op IMDb, een 7.1!

Ik snap het benoemen van Hammer in dit artikel trouwens niet helemaal...

Master Of Films

Avatar

Paul Feig, ajb zeg. Dan kan Universal maar beter Niel Breen nemen. Dankzij RLM weet ik dat hij investors zoekt. Nou Universal dump Feig zo snel mogelijk en help Niel Breen, een echte filmmaker van 5 professionele bioscoopwaardige films.

Jeroen Pasman

Avatar

Om dit nou meteen met het MCU te gaan vergelijken gaat mij een brug te ver ! Je mag best ambities hebben of ergens iets goeds van verwachten, maar ik geloof dat ze nu een iets te grote broek aantrekken.

Ook vind ik de aankondiging van hele "filmuniversa" tegenwoordig iets te ver gaan. Wanneer iets uiteindelijk uitgroeit tot een universum is dat prima, en kun je vervolgfilms maken en andere films erbij betrekken. Kijk bijvoorbeeld naar het Arrowverse en het MCU.

Maar om nou 1 film te maken (The Mummy) en het meteen aan te kondigen als universum terwijl je nog niet eens weet of het gaat aanslaan, dat is gewoon overdreven

alforme

Avatar

beste spider-fan waarom HAMMER is aangehaald is simpel omdat deze film maatschappij de meeste van die horror figuren heeft gelanceerd bij voorbeeld frankenstein en Dracula , sommige grote acteurs zoals Christopher Lee en peter Cushing waren hierbij grote voorbeelden daar vooral Lee een icoon als de duidelijke vampier is geworden

alforme

Avatar

oke i stand corrected over dat Hammer tijdperk maar ze zijn er wel het meest bekend mee geweest. en dan nog , ook in de dertiger jaren werden er al horrorfilms uitgebracht en ook die werden geremaked in de vijftiger jaren (nosferatu-dracula)

alforme

Avatar

even in het algemeen een vraagje , is het al niet eerder gedaan dit idee? bijvoorbeeld met de film league of extraordinaire gentlemen waar ook een monster als mister Hide in voorkwam en Mina Harkness die ooit gebeten zou zijn door een vampier (Dracula) en zo ook er een werd. of anders de film Van Helsing waar het monster van frankenstein erg sterk word geïmiteerd en ook Dracula erg aanwezig was.

Spider-fan

Avatar

alforme:

Wat ik bedoel is dat er als tussenkop staat 'Hammer tijdperk' en vervolgens komt er een verhaaltje over de jaren '30. Hammer maakt pas horrorfilms vanaf de jaren '50. Dus ik snap de bedoeling van die tussenkop niet.

NieuwsFilm

meest populair