De ware geboorteplaats van 'Harry Potter' onthult door J.K. Rowling

De ware geboorteplaats van 'Harry Potter' onthult door J.K. Rowling

Waar bedacht de schrijver het verhaal van de jonge tovenaar?

Als je een liefhebber bent van fantasy dan is de kans groot dat je de reeksen van J.R.R. Tolkien, George R.R. Martin en J.K. Rowling in je boekenkast hebt staan. Recent zagen we nog de biografische film Tolkien en wie weet krijgen Martin en Rowling op den duur ook wel een eigen biopic.

Nu is in ieder geval duidelijk waar Rowling haar Harry Potter heeft bedacht. Over dit personage verscheen van de Britse schrijver in 1997 het eerste boek, Harry Potter en de Steen der Wijzen, in 2001 verfilmd. Het blijkt nu dat het verhaal niet startte in koffiewinkel Elephant House in Edinburgh, zoals eerder door fans werd aangenomen.


Waar bedacht Rowling dan wel haar Harry Potter?
Het blijkt dat ze het personage en het verhaal heeft bedacht in een flat in Clapham Junction. "Dit is de echte geboorteplaats van Harry Potter, als je 'geboorteplaats' definieert als de plek waar ik voor het eerst pen op papier zette. Ik huurde een kamer in een flat boven wat toen een sportwinkel was," schrijft de auteur in onderstaande post. "De eerste stenen van Hogwarts werden in een flat in Clapham Junction gelegd."



NieuwsFilm

meest populair