Check de trailer van 'Spelling the Dream', vanaf 3 juni op Netflix

Over een iconische spellingswedstrijd die twaalf jaar achter elkaar werd gewonnen door dezelfde Indisch-Amerikaanse deelnemer.

Jan-Peter Rook 27 mei 2020 11:39 in Video
Netflix komt met een nieuwe documentaire genaamd Spelling the Dream, over een Indisch-Amerikaanse deelnemer die twaalf achtereenvolgende edities van een prestigieuze spellingswedstrijd wist te winnen, een van de langste overwinningsreeksen in de sportgeschiedenis. Check snel de eerste trailer.


De docu, die eerst nog de titel Breaking the Bee droeg, gaat in op de hoogte- en dieptepunten van vier Indisch-Amerikaanse deelnemers. Zij nemen het tegen elkaar op om hun grote droom waar te maken: het winnen van de iconische Scripps National Spelling Bee.

Fascinerende perspectieven
Spelling the Dream bevat fascinerende perspectieven van o.a. Sanjay Gupta en Fareed Zakaria van CNN, komediant Hari Kondabolu, Kevin Negandhi van ESPN en voormalig Scripps National Spelling Bee-winnaar Nupur Lala. De film gaat in op de redenen achter deze ongelofelijke overwinningsreeks en wat dit betekent voor de Indisch-Amerikaanse gemeenschap.

Spelling the Dream, een film van regisseur Sam Rega, is vanaf 3 juni te zien op Netflix.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair