Helen Mirren over haar status

Ze begrijpt het niet helemaal...

Helen Mirren mag dan wel al 74 jaar oud zijn, de actrice wordt nog vaak een sekssymbool genoemd, iets wat ze zelf niet helemaal begrijpt.

De met een Oscar-bekroonde actrice liet zich er tijdens een recent interview over uit: ''Ik ben het er niet mee eens dat ik een sekssymbool ben. Naarmate je ouder wordt interesseert je dat allemaal nog maar weinig. Ik weet niet eens wat sekssymbool betekent? Er zijn zoveel interessantere dingen die mij drijven''.

Eer
Toch is de The Queen-actrice ergens ook wel trots op haar titel: ''Het is geweldig en ik heb er geen moeite mee. Het hoort bij het leven en het is een fantastisch deel ervan maar het is alleen maar een deel, niet alles. Dus ja, ik mag die titel dan wel hebben, ik ga er niet tegenin maar ik ga er ook geen aandacht aan besteden''.

Onzeker
Ondanks het feit dat ze al decennialang een beroemde actrice is, laat Mirren weten nooit echt zelfzeker te zijn geweest als het aankwam op haar eigen looks: ''Ik wilde een magere meid zijn in zwart met een Gitane sigarette, maar daar stond ik ver vanaf. Ik voelde me onzeker maar moest het doen met wat ik had''.

''Veel acteurs stralen gigantisch veel zelfvertrouwen uit en ik voelde me daardoor enorm geïntimideerd. Meer dan eens ben ik weggerend van een auditie om me op te sluiten in een toilet en me vervolgens zelf toe te spreken: ''Kom op, je kunt het Helen''''.

NieuwsFilm

meest populair