Mysterieuze ruimtefilm Tom Cruise vindt regisseur!

En het is geen onbekende naam voor de topacteur.

Ondanks dat Tom Cruise redelijk over-the-top films maakt, blijven deze doorgaans aards met hier en daar wat monsters en futuristische invalshoeken. In één van zijn toekomstige films gaat hij de ruimte in!

Een paar weken geleden werd het project aangekondigd in samenwerking met NASA en SpaceX van Elon Musk. Regisseur Doug Liman neemt plaats in de regiestoel. Samen met Cruise maakte hij eerder Edge of Tomorrow en American Made. Nu gaan ze samen naar het ISS ruimtestation. Liman zou al een eerste versie van het script hebben geschreven.

Promotiefilm voor de NASA
Dat het project enorm ambitieus is, mag duidelijk zijn. Maar het wordt ook zeker een promotiefilm voor de NASA. "We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie ingenieurs en wetenschappers te inspireren om NASA's ambitieuze plan werkelijkheid te laten worden," aldus een woordvoerder van de NASA eerder.

Het lijkt er nu wel op dat Edge of Tomorrow 2 - een film die Liman en Cruise graag zouden willen maken - verder weg is dan ooit, aangezien de ruimtefilm volgens Deadline prioriteit gaat krijgen. Op dit moment legt Liman de laatste hand aan de film Chaos Walking met Daisy Ridley en Tom Holland.

NieuwsFilm

meest populair