Algemeen

Disney's nieuwe 'Planet of the Apes' is geen "deel 4"

Walt Disney gaat verder borduren op de succesvolle drie Planet of the Apes-films. Maar hoe?

door Bram de Groot om 09:03 in Algemeen
Met Rise of the Planet of the Apes (2011), Dawn of the Planet of the Apes (2014) en War for the Planet of the Apes (2017) was er voor de liefhebbers de afgelopen jaren voldoende Apes-vermaak. Nu Disney eigenaar is van de franchise kunnen we een reboot verwachten.

In gesprek met Discussing Film gaf regisseur Wes Ball (The Maze Runner) meer info over de plannen. Zo kan de film snel opgenomen worden aangezien de film "grotendeels een film met computeranimaties" is. De film wordt ook geen vervolg op Matt Reeves' War for the Planet of the Apes.

Geen vierde deel
Ball: "Die laatste drie films vormen een van de grote trilogieën die we hebben in de moderne filmgeschiedenis. Ze zijn zo goed gemaakt Ze eerden de originele films waar ze uit voortkwamen, de Charlton Heston-films, maar ze hebben de nieuwe films gebaseerd op een moderne setting.

En Caesar is gewoon een geweldig filmpersonage. Dus wat moet je doen om daar een vervolg aan te geven? Tegelijkertijd ben ik niet geïnteresseerd om een deel vier te maken. We willen ook ons eigen ding doen."

Naar de ware Planet of the Apes?
"We hebben een insteek," vervolgde Ball. "We hebben een manier gevonden om in het universum te blijven dat voor ons is gecreëerd, maar we staan ook open om een aantal echt coole nieuwe dingen te kunnen doen. Ik zal zeggen dit, voor fans van de originele drie: maak je geen zorgen, je bent in goede handen. De originele schrijvers en producenten die met Rise and Dawn op de proppen kwamen, Rick Jaffa en Amanda Silver, zijn betrokken."

Een verschijningsdatum is er nog niet voor de reboot of misschien wel de sprong naar een wereld dat al de Planet of the Apes is.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Klinkt echt walgelijk. Reboot (Burton) op Reboot (Wyatt) op Reboot (Ball). De tweede reboot was prima te pruimen popcornvermaak. Spannend ook en bij vlagen toch intrigerend. Maar ik zie daarom geen enkele reden om dan nóg maar een reboot in te lassen. Dat kan bijna niet anders dan mislukken. Ik vind het sowieso kak dat Disney al die studio's opkoopt. De films gaan zo erg op elkaar lijken zo. Deadpool is dood. Welke regisseur erachter zit boeit vandaag de dag al helemaal niet meer.

adofmirosch

Avatar

Gelukkig maar. Anders gaan we van serieuze personages naar apen die uitglijden over bananenschillen. Om nog maar te zwijgen over hoe politiek correct het weer eens moet wezen.
Nee Disney kan niet tippen aan het niveau van de trilogie, een blockbuster met goed uitgewerkte personages en scenes zien we daar amper.

Master Of Films

Avatar

Achteraf gezien was het geen goed idee dat Fox in handen was gekomen van Disney. Ik zie steeds meer the writings on the wall and it ain't good.

Dat gezegd te hebben hoop ik dat Wess Ball nog Jaap Aap gaat casten voor een rol in de Planet of the Apes. Hij lijkt mij een waardige opvolger voor Caesar.

Nature

Avatar

Weer een reboot?, slaat nergens op.

Brein8998

Avatar

Kunnen ze niet een nieuwe filmserie maken rondom Ceasar’s zoon Cornelius?

Thom1988

Avatar

''Geen zorgen het is in goed handen''
Dat zeiden ze ook over StarWars…

Nolio

Avatar

"We hebben een manier gevonden om in het universum te blijven dat voor ons is gecreëerd, maar we staan ook open om een aantal echt coole nieuwe dingen te kunnen doen."
- Dat worden dus apen met light sabers! Leuk!

Artificialis

Avatar

Het klinkt alsof ze de gebeurtenissen uit de huidige trilogie in stand houden, maar dat ze gewoon een nieuw verhaal binnen deze opgezette wereld gaan vertellen. Als de nieuwe apenpersonages in dezelfde realistische stijl worden gemaakt kan ik hier prima mee leven.

Xenolicker

Avatar

Als ze maar niet de boel gaan censureren zoals bij die 'Splash'-film en we bavianen met harige konten krijgen!

Thomas Anderson

Avatar

Als het maar geen broodje aap verhaal gaat worden Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Hoezo niet gewoon een deel 4?
Ik krijg hier zo'n Spiderman gevoel bij waar ze met elke reboot weer het hele beginverhaal opnieuw doen.

Sunspot

Avatar

Nog een franchise de nek omgedraaid straks :(

Goku32

Avatar

Hij heeft helemaal gelijk want deze films waren echt heel goed, en waarom moet er een reboot komen. Want dit is echt super slecht dit idee.

NieuwsFilm

meest populair