Disney's nieuwe 'Planet of the Apes' is geen "deel 4"

Disney's nieuwe 'Planet of the Apes' is geen "deel 4"

Walt Disney gaat verder borduren op de succesvolle drie Planet of the Apes-films. Maar hoe?

Met Rise of the Planet of the Apes (2011), Dawn of the Planet of the Apes (2014) en War for the Planet of the Apes (2017) was er voor de liefhebbers de afgelopen jaren voldoende Apes-vermaak. Nu Disney eigenaar is van de franchise kunnen we een reboot verwachten.

In gesprek met Discussing Film gaf regisseur Wes Ball (The Maze Runner) meer info over de plannen. Zo kan de film snel opgenomen worden aangezien de film "grotendeels een film met computeranimaties" is. De film wordt ook geen vervolg op Matt Reeves' War for the Planet of the Apes.

Geen vierde deel
Ball: "Die laatste drie films vormen een van de grote trilogieën die we hebben in de moderne filmgeschiedenis. Ze zijn zo goed gemaakt Ze eerden de originele films waar ze uit voortkwamen, de Charlton Heston-films, maar ze hebben de nieuwe films gebaseerd op een moderne setting.

En Caesar is gewoon een geweldig filmpersonage. Dus wat moet je doen om daar een vervolg aan te geven? Tegelijkertijd ben ik niet geïnteresseerd om een deel vier te maken. We willen ook ons eigen ding doen."

Naar de ware Planet of the Apes?
"We hebben een insteek," vervolgde Ball. "We hebben een manier gevonden om in het universum te blijven dat voor ons is gecreëerd, maar we staan ook open om een aantal echt coole nieuwe dingen te kunnen doen. Ik zal zeggen dit, voor fans van de originele drie: maak je geen zorgen, je bent in goede handen. De originele schrijvers en producenten die met Rise and Dawn op de proppen kwamen, Rick Jaffa en Amanda Silver, zijn betrokken."

Een verschijningsdatum is er nog niet voor de reboot of misschien wel de sprong naar een wereld dat al de Planet of the Apes is.

NieuwsFilm

meest populair