'The Passion of the Christ 2' wordt de Mount Everest in de filmwereld

'The Passion of the Christ 2' wordt de Mount Everest in de filmwereld

The Passion of the Christ: Resurrection komt dichterbij.

Eerder dit jaar zei acteur Jim Caviezel dat het vervolg op The Passion of the Christ uit 2004 de beste film ooit wordt. De tweede film zou opnieuw geregisseerd gaan worden door Mel Gibson en er lijkt nu schot in de zaak te zitten.

Scriptschrijver Randall Wallace (Braveheart) sprak met Movieweb over de film die volgens Gibson de titel The Resurrection krijgt.


"Het is iets waar we het vaak over hebben. Mijn afstudeerrichting op de universiteit was religie, en daarna heb ik een jaar een opleiding bij een seminarie gevolgd. Mijn voornaamste focus lag op de wederopstanding. En het wordt de Mount Everest onder films en we zijn er veel over in gesprek. Er is veel om te doen, dus we houden onze plannen dichtbij ons."

De wederopstanding
In het eerste deel zagen we de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. In The Resurrection gaan we naar verluidt kijken naar de drie dagen tussen zijn dood en wederopstanding.

Het eerste deel noteerde in 2004 met een budget van 30 miljoen dollar een wereldwijde box office-omzet van 611 miljoen dollar en de film was lange tijd de succesvolste R-rated bioscoopfilm. De IMDB noteert 31 maart 2021 als de verschijningsdatum.

NieuwsFilm

meest populair