Algemeen

Kindactrice kreeg 'X-Men'-rol na bont en blauw slaan Hugh Jackman

De mutant van Dafne Keen was een behoorlijk pittige tante.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
In Logan (2017) werd de oudere, verzwakte Wolverine (Hugh Jackman) vergezeld door zijn jongere mutantenkloon Laura / X-23, een prachtrol gespeeld door Dafne Keen. Op Twitter heeft Jackman nu de bijzondere reden onthuld waarom Keen de rol kreeg.


"Toen James met het idee kwam om Laura te introduceren en de film in essentie om familie te laten draaien, vonden we het toch wel spannend of we daar dan ook de juiste actrice voor zouden weten te vinden", schrijft Jackman.

Volgens de acteur wist Keen regisseur James Mangold en hem direct te overtuigen. En dat deed ze op een opvallende én pijnlijke manier. "Echt alles veranderde toen we Dafne voor het eerst zagen. Bij haar eerste auditie sloeg ze me zo hard tegen mijn arm dat ik de volgende dag blauwe plekken had. We hebben haar direct de rol gegeven".

Ook Mangold heeft niets dan lovende woorden over voor Keen. "Deze film zou absoluut niet werken zonder Dafne", schrijft de filmmaker op Twitter. "Tegen de tweede helft draagt zij de film, omdat Logan op dat moment ziek is en zichzelf heeft verloren in zijn onzekerheid. Daarom is zij ook het personage dat als laatste in beeld te zien is".

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Top casting! Echt een mini Wolvie :D

NieuwsFilm

meest populair