'John Wick'-regisseur moet 'The Matrix 4' krankzinnig maken

'John Wick'-regisseur moet 'The Matrix 4' krankzinnig maken

Filmmaker Chad Stahelski over zijn aandeel.

In 2021 verschijnt het vierde deel in de Matrix-filmreeks en deze wordt geregisseerd door Lana Wachowski. Zij heeft de hulp ingeroepen van Chad Stahelski (John Wick) om actiescènes "krankzinnig" te maken.

In The Matrix 4 zien we weer de personages Neo van Keanu Reeves en Trinity van Carrie-Anne Moss en hen zagen we al in actie op de set van de film.

Stahelski zei tegenover The Hollywood Reporter dat hij en zijn team meedenkt om actiescènes "grootser, beter en cooler" te maken.


"Ze komt met een idee. Ze komt met een setstuk. Ze komt met: 'Dit is het personage. Dit is wat er gebeurt. Dit is het conflict. Dit is waar ik hem aan het einde van deze reeks emotioneel of psychologisch of wat voor plot dan ook nodig heb. Wat heb je in je tas met trucs om het absoluut krankzinnig te maken?'"


Vrijheid in aanpak
Ook legt Stahelski uit dat Wachowski erg openstaat voor waar hij mee komt. "Ze is een van die briljante personen dat ze ons iets geeft waarop wij zeggen, 'Oké, wij hebben dit.' En dan zegt zij: 'Oh mijn God, dat is geweldig. Ik heb daar niet aan gedacht'," aldus Stahelski.

Vooralsnog staat The Matrix 4 gepland voor 20 mei 2021, maar de kans is groot dat de film (flink) wordt vertraagd door de impact van de coronacrisis. De opnames liggen op dit moment al maanden stil.

NieuwsFilm

meest populair