Algemeen

'John Wick'-regisseur moet 'The Matrix 4' krankzinnig maken

Filmmaker Chad Stahelski over zijn aandeel.

door Bram de Groot om 12:39 in Algemeen
In 2021 verschijnt het vierde deel in de Matrix-filmreeks en deze wordt geregisseerd door Lana Wachowski. Zij heeft de hulp ingeroepen van Chad Stahelski (John Wick) om actiescènes "krankzinnig" te maken.

In The Matrix 4 zien we weer de personages Neo van Keanu Reeves en Trinity van Carrie-Anne Moss en hen zagen we al in actie op de set van de film.

Stahelski zei tegenover The Hollywood Reporter dat hij en zijn team meedenkt om actiescènes "grootser, beter en cooler" te maken.


"Ze komt met een idee. Ze komt met een setstuk. Ze komt met: 'Dit is het personage. Dit is wat er gebeurt. Dit is het conflict. Dit is waar ik hem aan het einde van deze reeks emotioneel of psychologisch of wat voor plot dan ook nodig heb. Wat heb je in je tas met trucs om het absoluut krankzinnig te maken?'"


Vrijheid in aanpak
Ook legt Stahelski uit dat Wachowski erg openstaat voor waar hij mee komt. "Ze is een van die briljante personen dat ze ons iets geeft waarop wij zeggen, 'Oké, wij hebben dit.' En dan zegt zij: 'Oh mijn God, dat is geweldig. Ik heb daar niet aan gedacht'," aldus Stahelski.

Vooralsnog staat The Matrix 4 gepland voor 20 mei 2021, maar de kans is groot dat de film (flink) wordt vertraagd door de impact van de coronacrisis. De opnames liggen op dit moment al maanden stil.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Dan hoop ik dat er weer veel kung fu invloeden zijn. In John Wick is het toch voornamelijk een soort Jiu jitsu. Veel gooien, draaien.
Meer gave trapbewegingen net als in de Matrixfilms minus de cgi personages.
Ben zeer benieuwd met wat voor verhaal ze komen, als het maar niet te vergezocht is. (Voor zover dat kan in een Matrix film)

Maac

Avatar

Geweldig nieuws!

Artificialis

Avatar

Lana Wachowski is blijkbaar bescheiden genoeg om een andere regisseur om hulp te vragen. Daar kunnen veel regisseurs met een grote ego nog wat van leren. Ik ben al blij dat de franchise weer verder gaat.

Darthmar

Avatar

Vond The Matrix geweldig maar deel 2 en 3 vond ik hoogdravende bagger. Dus deel 4 hoeft voor mij niet.

Chris23

Avatar

Leuk, maar het gene wat the matrix 1 zo goed en relatable maakte was niet het gun fu (ook vet) , maar de analogie hoe veel jonge (en nu minder jonge Smiley face ) mensen zich voelen in deze wereld/maatschappij en de rave cultuur verwijzingen (wit konijn=rabbithole=lsd enz, Prodigy muziek, Roland drumcomputer type nummers op deuren en synthesiser namen voor de characters enz)

NieuwsFilm

meest populair