Algemeen

Paramount kreeg twijfels bij 'Flowers of the Killer Moon' na scriptwijzigingen

Nu is Martin Scorsese's nieuwe film bij Apple...

door Niels van Arkel om 15:36 in Algemeen
Deze week was er opvallend nieuws van Paramount Studios: De nieuwe Martin Scorsese-film Killers of the Flower Moon ging in de etalage. De film is nu overgenomen door Apple. Er is nu een verklaring voor.

Bronnen binnen Paramount melden dat dit te maken heeft met een aantal belangrijke wijzigingen in het script. De belangrijkste hiervan is het feit dat het personage van Leonardo DiCaprio van een helden- naar een schurkenrol is omgeschreven.

Kleinere film, zelfde budget
THR weet het volgende te melden: "Oorspronkelijk speelde DiCaprio een held die werkte voor de toen opkomende FBI. In de herziene versie zou DiCaprio de neef van schurk Robert De Niro uitbeelden"

"Hij is verscheurd tussen liefde en de slechte intriges van zijn oom. Een bron met kennis van de situatie zegt dat Paramount van mening was dat de film een humeurige en minder commerciële karakterstudie was geworden en dat bij zo'n film niet het grote budget hoort."

Partner
Paramount zou hierdoor zenuwachtig zijn geworden. Daarnaast zou het budget (ca. 200 miljoen dollar) toch iets te veel zijn geweest voor de studio. Paramount blijft aan als partner, maar het grootste deel van het budget zal door Apple worden betaald.

De film komt wel in de bioscopen, maar zal waarschijnlijk ook op Apple TV+ verschijnen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Toch wel verrassend dat Martin Scorsese op z'n ouwe dag ineens van die peperdure films gaat maken...

GreenHornet

Avatar

Apple wil mee gaan doen om de grote prijzen.

Het is mooi dat tech bedrijven Martin hebben geholpen.

Irish Man was anders nooit gemaakt.

Decepticon

Avatar

Het is niet zozeer dat DiCaprio een schurk speelt ipv een "held", maar gewoon omdat bij zo'n film niet zo'n belachelijk hoog budget hoort. En daar geef ik Paramount groot gelijk in. Gaat nergens over dat hoge budget. Dat geld verdien je niet gauw terug.

The Irishman had makkelijk voor de helft van zijn budget gemaakt kunnen worden. Vroeger deden ze alles met practical make-up fx.

NieuwsFilm

meest populair