3 bijzonder gave gevechten uit het Marvel Cinematic Universe

3 bijzonder gave gevechten uit het Marvel Cinematic Universe

Uiteraard zijn er grotere actiescènes in het MCU, maar dit zijn de gaafste!

Welke actiescène uit het Marvel Cinematic Universe vind jij het gaafst? Ga je voor één van de grote veldslagen in de Avengers-films of kies je toch voor een wat kleinere actiescène? Hieronder zetten we drie wel erg gave scènes uit de films onder elkaar.

The Highway Fight - Captain America: The Winter Soldier

Regie: Anthony Russo, Joe Russo | In de scène: Captain America, The Winter Soldier, Black Widow

Volgens velen is The Winter Soldier de beste film in het Marvel Cinematic Universe. En dan is onderstaande scène misschien wel het hoogtepunt uit die film, met een zeer actierijke confrontatie tussen voornamelijk Captain America (Chris Evans) en The Winter Soldier (Sebastian Stan). En daar vliegen de vonken vanaf!



Kaecilius vs The Ancient One - Doctor Strange

Regie: Scott Derrickson | In de scène: Kaecilius, The Ancient One

Deze scène laat op een Inception-achtige wijze een grote stad van vorm veranderen. Tussendoor zie je heel wat vechtwerk en getover van The Ancient One (Tilda Swinton) en de slechterik Kaecilius (Mads Mikkelsen). De scène is een voorbode voor wat we allemaal te zien krijgen in de langverwachte eerste film over de herkomst van Doctor Strange.



Cap and Bucky vs Tony - Captain America: Civil War

Regie: Anthony Russo, Joe Russo | In de scène: Captain America, Iron Man, The Winter Soldier

Dit is misschien wel het meest pakkende gevecht tussen Captain America en Iron Man (Robert Downey Jr.) die het niet eens kunnen worden over het lot van de derde vechtersbaas: The Winter Soldier. De scène is zeker richting het einde redelijk klein van opzet, maar groots zijn de herkenbare en pakkende shots.



NieuwsFilm

meest populair