Featured

3 bijzonder gave gevechten uit het Marvel Cinematic Universe

Uiteraard zijn er grotere actiescènes in het MCU, maar dit zijn de gaafste!

door Bram de Groot om 10:04 in Featured
Welke actiescène uit het Marvel Cinematic Universe vind jij het gaafst? Ga je voor één van de grote veldslagen in de Avengers-films of kies je toch voor een wat kleinere actiescène? Hieronder zetten we drie wel erg gave scènes uit de films onder elkaar.

The Highway Fight - Captain America: The Winter Soldier

Regie: Anthony Russo, Joe Russo | In de scène: Captain America, The Winter Soldier, Black Widow

Volgens velen is The Winter Soldier de beste film in het Marvel Cinematic Universe. En dan is onderstaande scène misschien wel het hoogtepunt uit die film, met een zeer actierijke confrontatie tussen voornamelijk Captain America (Chris Evans) en The Winter Soldier (Sebastian Stan). En daar vliegen de vonken vanaf!Kaecilius vs The Ancient One - Doctor Strange

Regie: Scott Derrickson | In de scène: Kaecilius, The Ancient One

Deze scène laat op een Inception-achtige wijze een grote stad van vorm veranderen. Tussendoor zie je heel wat vechtwerk en getover van The Ancient One (Tilda Swinton) en de slechterik Kaecilius (Mads Mikkelsen). De scène is een voorbode voor wat we allemaal te zien krijgen in de langverwachte eerste film over de herkomst van Doctor Strange.Cap and Bucky vs Tony - Captain America: Civil War

Regie: Anthony Russo, Joe Russo | In de scène: Captain America, Iron Man, The Winter Soldier

Dit is misschien wel het meest pakkende gevecht tussen Captain America en Iron Man (Robert Downey Jr.) die het niet eens kunnen worden over het lot van de derde vechtersbaas: The Winter Soldier. De scène is zeker richting het einde redelijk klein van opzet, maar groots zijn de herkenbare en pakkende shots.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Die onduidelijke hocus pocus onzin zou ik dan vervangen met een Thanos scene(Titan, vs Hulk of in Endgame)
De andere 2 zijn wel kneitergoede gevechten ja.

eltorro

Avatar

Eerste gevecht wordt verpest door de vervelende shaky cam en editing. 2de gevecht is oke en maakt goed gebruik van zijn omgeving. 3de gevecht is goed, al is de uitkomst vreemd. Hoe kan iemand met een robotpak die vechtpatronen scant verliezen van die twee.

Molemanski

Avatar

@friet ik vond die vs hulk scene opzich wel dik. De klappen kwamen flink aan. Had iets langer mogen duren/ had een rematch mogen komen in endgame van mij.

Afijn. Hulk was een miet in endgame

Frietgezicht

Avatar

@ Mole, denk dat de duur van het gevecht(snel Hulk verslaan) plus natuurlijk het doden van Loki nodig was om te laten zien wat een dreiging Thanos is. Veel filmkijkers(die geen comics lezen en op filmsites komen) hadden geen idee wie Thanos was.

Rematch snap ik nooit. Thanos opeens verslaan doet afbreuk. Andere optie is opnieuw pak slaag voor Hulk maar das ook lullig.

Sunspot

Avatar

Vetste zijn die in Civil War en Thor vs Iron Man. En Thanos gevechten

ridjieddo

Avatar

Die van Winter Soldier staat bij mij in de top 3 beste gevechten aller tijden. Supersterke choreografie en ik stoorde mij totaal niet aan de shaky cam itt The Bourne Supremacy/Ultimatum, die gingen echt te ver.

NieuwsFilm

meest populair