'Wonder Woman'-regisseur ziet samenwerking met Marvel echt niet zitten

'Wonder Woman'-regisseur ziet samenwerking met Marvel echt niet zitten

Ze wil creatieve vrijheid over haar films.

Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins ziet een samenwerking met Marvel Studios niet zitten. Jenkins werkt nu samen met DC en zou ooit een Marvel-film maken. In het verleden was ze verbonden aan Thor: The Dark World, maar dat ging niet door.

Hoewel Jenkins houdt van de mensen die samenwerken met Marvel Studios, heeft de regisseur een probleem met de houding van de studio. Die wil volgens haar "volledige controle over de films."

Visie opleggen
"De regisseur staat onder controle van Marvel. Ja, dat kan gebeuren. Maar je kan het zien als een regisseur zijn of haar visie niet kan uiten. Als dat het geval is, krijg ik altijd de indruk dat die mensen ander werk doen dan ik dat doe," vertelde Jenkins aan het Franse tijdschrift Premiere.

Volgens Jenkins ging dat heel anders toen zij werkte voor DC. Warner Bros. gaf haar de vrijheid te doen wat ze wilde. "Ik heb precies gedaan wat ik wilde. En voor mijn gevoel heeft elke superheldenfilm iets dat voor mij heel natuurlijk voelt: ik hou ervan om geweldige actiescènes op te nemen, met grote sets. Daar houd ik heel erg van."

NieuwsFilm

meest populair