Releasedatum 'Tenet' van Christopher Nolan voorlopig ongewijzigd

Releasedatum 'Tenet' van Christopher Nolan voorlopig ongewijzigd

De nieuwe film van Christopher Nolan loopt allicht toch geen vertraging op.

Lange tijd leek het alsof Tenet ondanks de coronacrisis gewoon in juli in de wereldwijde bioscopen zou verschijnen. Totdat laatst de releasedatum van alle promotiemiddelen werden weggehaald. Begin deze week reageerde Christopher Nolan al zelf met zijn verhaal over de releasedatum. Nu is er bericht vanuit de filmstudio die de film uitbrengt.

De regisseur gaf zelf al aan dat filmstudio Warner Bros. de eis heeft gesteld dat minimaal 80% van de bioscopen weer open moeten zijn voor een release. Momenteel is dat in de Verenigde Staten nog niet het geval. Naast de coronacrisis heeft het land inmiddels ook nog te maken met een groot maatschappelijk conflict omtrent de dood van George Floyd. Daarnaast zou de interesse in de film enkel zijn toegenomen na de onlangs verschenen tweede trailer. De blockbuster zou daarbij een enorme reddingsboei zijn voor de lijdende internationale bioscoopuitbaters.

Optimistisch
Ondanks alle onzekerheden, onduidelijkheden en roering in eigen land, zou de filmstudio nog steeds optimistisch zijn. De directeur van bioscoopconcern Cinemark zou van hen vernomen hebben dat de prognose vanuit de filmstudio positief gestemd is. Ondanks dat men geen beloftes kan maken dat de film er in juli daadwerkelijk komt, zou de goed ontvangen tweede trailer bijdragen aan de hoop van zowel de studio als de uitbaters. Alles hangt echter af van de overheidsmaatregelen in de V.S. Voorlopig blijft het, alle positiviteit ten spijt, nog even koffiedik kijken.

NieuwsFilm

meest populair