Algemeen

Releasedatum 'Tenet' van Christopher Nolan voorlopig ongewijzigd

De nieuwe film van Christopher Nolan loopt allicht toch geen vertraging op.

door Steven van der Vegt om 23:23 in Algemeen
Lange tijd leek het alsof Tenet ondanks de coronacrisis gewoon in juli in de wereldwijde bioscopen zou verschijnen. Totdat laatst de releasedatum van alle promotiemiddelen werden weggehaald. Begin deze week reageerde Christopher Nolan al zelf met zijn verhaal over de releasedatum. Nu is er bericht vanuit de filmstudio die de film uitbrengt.

De regisseur gaf zelf al aan dat filmstudio Warner Bros. de eis heeft gesteld dat minimaal 80% van de bioscopen weer open moeten zijn voor een release. Momenteel is dat in de Verenigde Staten nog niet het geval. Naast de coronacrisis heeft het land inmiddels ook nog te maken met een groot maatschappelijk conflict omtrent de dood van George Floyd. Daarnaast zou de interesse in de film enkel zijn toegenomen na de onlangs verschenen tweede trailer. De blockbuster zou daarbij een enorme reddingsboei zijn voor de lijdende internationale bioscoopuitbaters.

Optimistisch
Ondanks alle onzekerheden, onduidelijkheden en roering in eigen land, zou de filmstudio nog steeds optimistisch zijn. De directeur van bioscoopconcern Cinemark zou van hen vernomen hebben dat de prognose vanuit de filmstudio positief gestemd is. Ondanks dat men geen beloftes kan maken dat de film er in juli daadwerkelijk komt, zou de goed ontvangen tweede trailer bijdragen aan de hoop van zowel de studio als de uitbaters. Alles hangt echter af van de overheidsmaatregelen in de V.S. Voorlopig blijft het, alle positiviteit ten spijt, nog even koffiedik kijken.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

Ik ben benieuwd.

Steve-O

Avatar

Ik hoop dat het tegen die tijd veilig genoeg is zodat 'ie in zoveel mogelijk landen uitgebracht kan worden.

Zou het heel gaaf vinden als ze hem in het Eye op 70mm gaan vertonen!

GreenHornet

Avatar

de film moet gewoon langer en vaker draaien om uit de kosten te komen. Dan zal het geen probleem zijn in Juli

Master Of Films

Avatar

De regisseur gaf zelf al aan dat filmstudio Warner Bros. de eis heeft gesteld dat minimaal 80% van de bioscopen weer open moeten zijn voor een release.
Met een aantekening dat het vooral om New York en Los Angeles gaat. Helaas is er nog geen datum gegeven wanneer de bioscopen in deze regio's/steden open gaan.

BTW: de Belgische bioscopen zouden 1 juli open mogen gaan. Deze maand juni gaan nog meer bioscopen open in Europa, o.a. Frankrijk, Zwitserland, Spanje & Luxemburg. Lijkt erop dat Europa wel gereed is in juli om Tenet te kunnen draaien. Helaas denken ze in Hollywood dat de wereld alleen om de US draait.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Ben benieuwd hoe ze uit de kosten zullen komen, de andere grote films zijn bijna allemaal uitgesteld naar 2021 een slimme zit ,nou ja de bioscoopketens gaan nagenoeg overal in de Benelux en wereldwijd open in Juli, maar niet op volle kracht, want de zalen kunnen, door de 1.5 meter bullshit maar voor de helft gevuld worden en dat is een flinke Hap uit de Taart, kortom een Historisch verlieslijdend jaar voor De (Film) Wereld.

Blut

Avatar

De film zou wereldwijd op ongeveer hetzelfde moment moeten uitkomen zoniet zal hij direct illegaal te streamen zijn. In de VS is men echter veel teruhoudender tegenover het heropenen van de filmzalen.

Master Of Films

Avatar

Blut "De film zou wereldwijd op ongeveer hetzelfde moment moeten uitkomen zoniet zal hij direct illegaal te streamen zijn."
Dat is irrelevant. Ongeacht wereldwijde release gebeurt dat altijd bij grote blockbusters.
Supply and demand. Voorbeeld. Terwijl ik braaf naar The Rise of Skywalker bent geweest, was er ondertussen een illegale versie op het web geslingerd. Een X aantal kennissen en familieleden hebben Rise op die manier bekeken. Dat het een belabberde versie deert men toch niet.

Hercule_

Avatar

Nu duizenden mensen samen komen om te protesteren en de 1,5 regel wereldwijd eigenlijk niet meer bestaat lijkt het mij ook geen probleem om naar de bioscoop te gaan.

NieuwsFilm

meest populair