Algemeen

Waarom Lilly Wachowski niet meewerkt aan 'The Matrix 4'

Ze vertelt tijdens een interview over haar keuzes.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Waarom is Lilly Wachowski gestopt met het maken van films? Ze is een van de bedenksters van de Matrix-franchise en haar zus Lana werkt op dit moment aan de vierde film in de franchise.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter legt Lilly uit waarom ze stopte met Hollywood. "Ik begon met films maken toen de franchise zich op zijn toppunt bevond, dus voordat besturen en marketingmensen een manier vonden om films uit te knijpen," begon Wachowski. "Uiteindelijk eindigden alle mensen en instituten in de kamer met jou en specifiek achter de typemachine, achter de lens. En dat zorgde voor mij persoonlijk vooral een zekere spanning. Ik bereikte een breekpunt en moest wel stoppen."

Zes jaar geleden
Wachowski stopte zes jaar geleden met Hollywood om te werken aan haar leven. Zo focuste ze zich op een opleiding, deed ze experimenten met stand-up komedie en begon ze haar geslachtstransitie.

The Matrix is volgens Lilly geboren uit "een boel woede richting kapitalisme en zakelijke structuren en vormen van onderdrukking. Die woede binnen mij kwam voort uit mijn zelfonderdrukking. Ik dwong mijzelf om in de kast te blijven."

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Carmine

Avatar

Het is toch niet dat ze weer een hele laat moet openen. Ze kan ook een laatje in de kast openen

Frietgezicht

Avatar

Hij is geen gemis in Hollywood. Ook in zijn broer heb ik geen vertrouwen met de komende Matrix film. Met de 1ste Matrix film hadden ze een topper, was blijkbaar ook voor die 2 uitzonderlijk.

Frietgezicht

Avatar

Maar ik wens hem veel succes in zijn verdere leven buiten Hollywood.

Chrischzz

Avatar

"een boel woede richting kapitalisme en zakelijke structuren en vormen van onderdrukking."

Maar wel eerst flink kunnen cashen met je Matrix trilogie..

centr1no

Avatar

Frietgezicht "Met de 1ste Matrix film hadden ze een topper, was blijkbaar ook voor die 2 uitzonderlijk."
The Matrix was uitzonderlijk. Het was overduidelijk een enorme verzameling van inspiratie en ideeën en jaren werk dat allemaal samen kwam in die ene film. Hoewel alles wat ze daarna gedaan hebben de intensiteit miste van The Matrix is het nog steeds uitzonderlijk te noemen door de stijl en onderwerpen.
Ik denk dat het een beetje een kwaal is van zowel publiek als studio's om van creatieve mensen steeds te verwachten om de zoveel tijd een meesterwerk uit te poepen. En als ze dan niet constant dezelfde kwaliteit kunnen leveren worden ze onmiddellijk afgebrand of afgeschilderd als eendagsvlieg.

Artificialis

Avatar

Wat een melodramatisch gedoe weer.. The Matrix trilogie heeft een cultstatus gekregen. V for Vendetta heeft ongetwijfeld veel aan het screenplay van The Wachowski's te danken. Cloud Atlas was niet overzichtelijk, maar wel een ambitieus en origineel project.

Je draagt bij aan een kunstvorm met een miljoenenpubliek en hoge financiële opbrengsten. Dat alles laat je achter omdat je jezelf hebt aangepraat dat je in een dramatisch zware situatie zit? Boehoe, ik moet projecten afstemmen met besturen en marketingmensen. Boehoe, ik wil dit slechte mannenlichaam niet meer.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Frietgezicht ze zijn inmiddels al jaren een zij en niet hij, en je vergeet V for Vendetta, jupiter ascending, Cloud Atlas, visueel meesterwerk, maar Matrix was in z'n geheel met V for Vendetta van Ander niveau.

Civilian Supreme

Avatar

^dat weet Friet ook wel.
Kelly van BB is ook al jaren een 'vrouw' maar voor mij blijft het een hem.
Prima als je jezelf anders ziet maar verwacht dat niet van anderen.

Coola

Avatar

^^ leuk voor hem dat hij denkt hij een vrouw is. Als bij hem een DNA test word gedaan of als over een X aantal jaar dood is en zijn skelet opgraven zou worden en onderzocht zou worden komt er als uitslag toch echt man uit. Want je DNA is niet veranderen en je bekken veranderen opeens ook niet van mannelijke naar vrouwelijke vorm.

Frietgezicht

Avatar

Idd, als ik morgen 2 vleugels op mijn rug laat naaien ben ik toch ook geen vogel??

Zijn 2 lelijke kerels.

Mothercopper

Avatar

Wat een gezeik over 'hij' of 'zij'. Eenmaal geboren als een 'hij' altijd 'hij', hoeveel je er ook aan sleuteld.

5ylvia

Avatar

Gatver, wat een onverdraagzaamheid onnodig kwetsende opmerkingen hier, het lijkt de jaren 50 wel.. Ik wens jullie veel wijsheid en compassie!
En on topic: jammer dat ze niet meer meewerkt, the matrix was subliem. De ervaring na het eerste deel valt nooit meer te matchen, maar ik kan evengoed niet wachten op deel 4.

evilkraanvogelz

Avatar

Ik vind de transphobe reacties hier erg onnodig en onaangenaam

Effie

Avatar

Inderdaad, daar gaat dit artikel niet om. Ze willen juist zeggen dat Jurassic World Fallen Kingdom de grootste bagger is die ooit is gemaakt.

Coola

Avatar

^ één van de beste films van de jaren 10 van de 21ste eeuw.

NieuwsFilm

meest populair