Waarom Lilly Wachowski niet meewerkt aan 'The Matrix 4'

Waarom Lilly Wachowski niet meewerkt aan 'The Matrix 4'

Ze vertelt tijdens een interview over haar keuzes.

Waarom is Lilly Wachowski gestopt met het maken van films? Ze is een van de bedenksters van de Matrix-franchise en haar zus Lana werkt op dit moment aan de vierde film in de franchise.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter legt Lilly uit waarom ze stopte met Hollywood. "Ik begon met films maken toen de franchise zich op zijn toppunt bevond, dus voordat besturen en marketingmensen een manier vonden om films uit te knijpen," begon Wachowski. "Uiteindelijk eindigden alle mensen en instituten in de kamer met jou en specifiek achter de typemachine, achter de lens. En dat zorgde voor mij persoonlijk vooral een zekere spanning. Ik bereikte een breekpunt en moest wel stoppen."

Zes jaar geleden
Wachowski stopte zes jaar geleden met Hollywood om te werken aan haar leven. Zo focuste ze zich op een opleiding, deed ze experimenten met stand-up komedie en begon ze haar geslachtstransitie.

The Matrix is volgens Lilly geboren uit "een boel woede richting kapitalisme en zakelijke structuren en vormen van onderdrukking. Die woede binnen mij kwam voort uit mijn zelfonderdrukking. Ik dwong mijzelf om in de kast te blijven."

NieuwsFilm

meest populair