Gerucht: Warner overwoog film over Batman-schurk 'Bane' in stijl van 'Joker'

Gerucht: Warner overwoog film over Batman-schurk 'Bane' in stijl van 'Joker'

Het idee was een karakterstudie met iets meer knokpartijen.

Warner Bros. heeft na het succes van Joker (2019) overwogen om een vergelijkbare karakterstudie rond krachtpatser Bane te maken. Dat beweert Umberto Gonzalez van Heroic Hollywood.

Studiobazen van Warner Bros. hebben op het punt gestaan om filmmakers - in navolging van Todd Philips - uit te nodigen om hun ideeën voor een oorsprongsfilm over Batman-schurk Bane te pitchen, zo heeft Gonzalez opgevangen.

"Zo'n film had een andere filmmaker de kans kunnen bieden om de psyche van een slechterik te verkennen door middel van een karakterstudie, met hopelijk iets meer knokpartijen", vertelt Gonzalez in een video over zijn scoop.

"Een mogelijke pitch voor de film zou losjes gebaseerd zijn op het Vengeance of Bane-verhaal uit comics", vervolgt hij. "Het plot zou Bane introduceren in het DC-universum en onthullen dat zijn tragische oorsprongsverhaal zelfs al voor zijn geboorte begon. En aangezien Batman een belangrijk onderdeel vormt van zijn motivaties, stond een rol voor de held ook open, al was het op de achtergrond".

Warner Bros. besloot volgens Gonzalez af te zien van de plannen, zodat regisseur Matt Reeves de schurk eventueel kan gebruiken in zijn The Batman-reeks.

NieuwsFilm

meest populair