Mads Mikkelsen terug naar zijn Deense roots in trailer 'Another Round'

Mads Mikkelsen terug naar zijn Deense roots in trailer 'Another Round'

De film van Thomas Vinterberg had eigenlijk moeten meedingen naar de grote prijs tijdens het uitgestelde Cannes filmfestival.

De eerste trailer voor de Deense film Druk, ofwel Another Round, staat nu online. Het is de nieuwste film van de gevierde Deense filmmaker Thomas Vinterberg (Jagten).

Gisteren werd nog aangekondigd dat de film was geselecteerd voor het filmfestival van Cannes, dat eigenlijk in mei had moeten plaatsvinden. Nu zal de film later dit jaar onderdeel uitmaken van een aantal andere filmfestivals.

In Another Round zien we vier docenten die een experiment uitvoeren waarbij ze elk met een bepaalde hoeveelheid alcohol op de dag proberen door te komen. Ze doen dit omdat ze ervan overtuigd zijn dat de mensheid beter is met een grote hoeveelheid alcohol in hun bloed. Natuurlijk gaat dit uiteindelijk mis, met alle gevolgen van dien... De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang en Maria Bonnevie.

Een Deense hereniging
Met Jagten leverden Mikkelsen en Vinterberg een ware moderne klassieker af. De film staat in de lijst 'Beste Films Ooit' van IMDb op plaats 98. Ook werd de film genomineerd voor o.a. de Oscar, Bafta en Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. We gaan later dit jaar zien of ze deze truc met Another Round weten te herhalen.



NieuwsFilm

meest populair