Algemeen

Eerste bioscoopketen in Amerika kondigt snelle heropening aan

Met regels voor bezoekers en medewerkers.

door Bram de Groot om 11:37 in Algemeen
Goed nieuws voor de filmfans die graag naar de bioscoop gaan en daar de grote nieuwe blockbusters willen zien. In de States gaat de keten Cinemark namelijk de deuren weer openen vanaf 19 juni.

Stapsgewijs en met de nodige gezondheids- en veiligheidplannen zal Cinemark zijn kleine 400 bioscopen in de States weer openen en hopen daarmee "het vertrouwen te winnen van de medewerkers, bezoekers en de samenleving." Medewerkers moeten mondkapjes dragen en bezoekers worden aangemoedigd dit ook te doen, al is het niet verplicht.

Seat buffering technology
Het is niet duidelijk hoe de afstand in de zaal wordt gecontroleerd, al sprak Cinemark CEO Mark Zoradi wel over "seat buffering technology". Er zal meer schoongemaakt worden en voorstellingen worden zo ingepland dat bezoekers van verschillende voorstellingen elkaar zo min mogelijk zien.

Er is een plan van vier fases dat ervoor moet zorgen dat op 10 juli alle bioscopen weer open zijn. Een week later moet Tenet zo'n beetje wereldwijd te zien zijn. De kans is groot dat de andere bioscopen volgen en dat we vanaf dan weer grote nieuwe films kunnen verwelkomen in de Nederlandse zalen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Laten we het hopen! Zolang het veilig kan wordt het tijd om de zaken weer draaiende te krijgen. Alleen maar afwachten en alles gesloten houden gaat niemand helpen.

Hopelijk heeft het Tenet plan effect.

NieuwsFilm

meest populair