Nieuwe 'Dracula' van Blumhouse wordt realistisch en trouw aan het boek

Nieuwe 'Dracula' van Blumhouse wordt realistisch en trouw aan het boek

Regisseur Karyn Kusama hoopt met haar verfilming het succes van The Invisible Man te kunnen herhalen.

Blumhouse Productions en Universal Pictures hadden net voor de coronacrisis een grote hit in handen met Leigh Whannells The Invisible Man. Logisch dan ook dat ze zich al focussen op de volgende monsterverfilmingen, waarvan Karyn Kusama's Dracula er een is.

De getalenteerde Kusama deed tijdens podcast The Kingcast een boekje open over haar nieuwe versie van het bekende verhaal, dat door de jaren heen al meer dan 200(!) keer op verschillende manieren is verfilmd. Kusama is ervan overtuigd dat ze een nieuwe insteek heeft gevonden:

"Het is een behoorlijk getrouwe verfilming van Bram Stokers boek. Een van de aspecten die in eerdere verfilmingen werden genegeerd was het idee van meerdere stemmen. Het boek zit echter vol met verschillende perspectieven. En het ene perspectief dat we in de meeste verfilmingen niet terugzien, is dat van Dracula zelf. Deze verfilming krijgt weliswaar de titel Dracula, maar het wordt niet de romantische held die we in vorige interpretaties van het verhaal veelal zagen."

Laag budget, hoge kwaliteit
Het script van de door Kusama geregisseerde film wordt momenteel geschreven door Matt Manfedi en Phil Hay. De film zal net als bij The Invisible Man het geval was voor een bescheiden budget worden gemaakt.

Kusama is overigens geen vreemde in de wereld van horror. Zo regisseerde ze in het verleden horror-comedy Jennifer's Body, de beklemmende thriller The Invitation en een aantal afleveringen van Stephen King-serie The Outsider voor HBO.

NieuwsFilm

meest populair