Bekende regisseur wil ook gerechtigheid voor ander slachtoffer politiegeweld

Bekende regisseur wil ook gerechtigheid voor ander slachtoffer politiegeweld

Meerdere bekendheden volgen zijn voorbeeld.

Na de dood van George Floyd, die het slachtoffer is geworden van politiegeweld, vinden er heel wat protesten plaats. Regisseur Jordan Peele, o.a. bekend van Get Out, komt nu op voor een ander slachtoffer.

Peele heeft op Twitter geëist dat de politieagenten die verantwoordelijk zijn door de dood van de Afro-Amerikaanse Breonna Taylor opgepakt moeten worden. Taylor zou afgelopen vrijdag normaal gesproken 27 zijn geworden, maar werd tijdens een huiszoeking in maart dit jaar doodgeschoten. De politie vermoedde namelijk dat zich drugs in haar appartement bevonden, maar dit bleek helemaal niet te kloppen. Het kwam echter tot een schietpartij tussen 3 politieagenten en Taylor's vriend, iets wat aan Taylor het leven kostte.

Tweet
Het bericht van Peele ging viraal met de kreet 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor'. Dit werd ook binnen de kortste keren overgenomen door andere bekendheden, zoals Ava DuVernay, Nia DaCosta, Olivia Wilde, Kumail Nanjiani, Seth Rogen, Sarah Paulson en Yvette Nicole Brown.



NieuwsFilm

meest populair