'Hawkeye is de meest waardevolle Avenger'

'Hawkeye is de meest waardevolle Avenger'

Hij wint het van onder meer Iron Man en Captain America.

Nee, Hawkeye was niet de meest waardevolle Avenger op het slagveld. Daar waren zijn pijl en boog toch net niet effectief genoeg voor, maar hij blijkt volgens een nieuw onderzoek wel de meest waardevolle Avenger als het gaat om wat het personage op basis van de statistieken betekende voor het (financiële) succes van de filmreeks.

Film Franchise Showdown verzamelde heel wat data van de verschillende grote personages uit het Marvel Cinematic Universe. Denk dan aan cijfers over de opbrengt, het budget, scores op de IMDb, Rotten Tomatoes, Metacritic en meer, prijzen en nominaties. De studie over de uitkomst:


"Hawkeye is tot nu toe in zes MCU-films verschenen, met een gemiddelde ROI van 5,3 per film. Ter vergelijking: elke film met Thor heeft een gemiddelde ROI van 5,06, Captain America heeft een ROI van 4,9 en Iron Man heeft een gemiddelde ROI van 4,8 per film.

Uit de gedetailleerde analyse blijkt dat Black Panther tot nu toe de beste Marvel-film is dankzij de hoge opbrengsten en de lovende kritieken, terwijl The Incredible Hulk het minste financiële en kritische succes behaalde."

De top 10 meest waardevolle personages
De conclusie van het onderzoek toont dus - enigszins - aan dat Hawkeye van Jeremy Renner een zeer succesvol component was in het succes van de 23-delige filmreeks. Overigens was het meenemen van Avengers: Infinity War, waarin Hawkeye genoemd wordt, een belangrijke reden waarom de latere Ronin bovenaan staat.

Ondanks dat de onderbouwing niet heel nauwkeurig wordt verantwoord, moeten we het doen met onderstaande Top 10 meest waardevolle personages:

1. Hawkeye

2. Star Lord

3. Black Widow

4. Captain America

5. Iron Man

6. Thor

7. Nick Fury

8. Hulk

9. Black Panther

10. Doctor Strange

NieuwsFilm

meest populair